Det kalles fortsatt «Kommun», men det er lenge siden Feiring var egen kommune og bygningen huset kommunestyret. Det hvite huset i svingen har også vært telefonsentral, bank, barnehage, bibliotek og tilholdssted for lag, foreninger og private arrangementer. Nå blir det generasjonsbolig for familien Gulbrandsen/Eik.

-Vi ønsket å bo sammen, men adskilt, og har vært på utkikk etter en sveitservilla i flere år, forteller Linda Gulbrandsen. Da vi hørte at det gamle kommunelokalet i Feiring var til salgs, tenkte vi at det var verdt å se på mulighetene for å gjøre det om til en generasjonsbolig.

kommun
Linda, David og Freddy foran den karakteristiske døra ved hovedinngangen på gamle Kommun.

Mange har kanskje sett at det skjer saker og ting på Kommun om dagen. Det legges nytt tak, en del kledning er skiftet, det hamres og sages og rives. Familien Gulbrandsen vil ha den gamle bygningen fra 1901 tilbake i gammel prakt, men samtidig lage en moderne og funksjonell bolig for to familier. Etter en omvisning i huset, kan feiring.infos utsendte bekrefte at de er på god vei. I den ene delen skal Linda og ektemannen Freddy bo med sønnen David på 12 år. I den andre delen, Lindas datter Eva med sin ektemann Espen og deres to gutter, Felix på 4 1/2 år og Maximilian på 10 måneder.

Byggeprosessen har vært kronglete, med mange nedturer og uforutsette utgifter underveis . -Hadde vi visst det vi vet nå, hadde vi nok ikke gått løs på dette prosjektet, men nå er det ingen vei tilbake, og vi tror det kan bli veldig bra til slutt, sier Linda. De har gjort i stand noen rom, men bor fremdeles i noe som mest ligner en byggeplass.

kommun
Alle vinduer er skiftet, og det blir også delvis ny kledning og nytt tak.
kommun
Gamle tømmervegger er kommet fram i lyset og danner en fin kontrast til det moderne kjøkkenet.
kommun
Den gamle storsalen skal bli til storstue.
kommun
Rommet mellom kjøkkenet og storsalen i 1.etasje er blitt til spisestue

Familien Gulbrandsen har bodd i Lillestrøm/Rælingen, mens datterens familie kommer flyttende fra Bergen. Helt tilfeldig at de havnet i Feiring er det nok ikke: Lindas bestemor kommer fra Feiring, og hun tilbrakte sine barndoms somre her. De har bodd i nærheten av Øyeren og ønsket at det nye stedet også skulle ha utsikt over en innsjø. Det ønsket har de i hvert fall fått oppfylt!

-Vi tror vi kan trives i ei lita bygd med sterk identitet. Vi har fulgt med på feiring.info i lang tid, og er godt oppdatert på alt som skjer i bygda, forteller Linda. Under Jernverkshelga var både Linda, David og Espen engasjert, som henholdsvis rømmegrautkoker, skuespiller og kvennkallmaker, og Linda ble så begeistret at hun liksågodt takket ja til et styreverv i Jernverkshelga.

kommun
«Kommun» har tidligere vært bank, og i 2.etasje står en pengesafe som er umulig å flytte på. -Et litt spesielt møbel, men vi tar det med på kjøpet som et minne om husets historie, sier Linda.
kommun
Familien ønsker å bevare de spesielle detaljene i den gamle bygningen.

Linda har fått jobb som lærer ved Feiring skole, og skal undervise i kunst -og håndverk og norsk, hovedsaklig på ungdomstrinnet. Ektemannen Freddy driver i forsikringsbransjen, og kan jobbe en del hjemmefra. Eva og Espen har erfaring fra økonomi/administrasjon og jernvarehandel, og starter jakten på jobber i nærheten.

Feiringregjeringa gleder seg over at et av Feirings flotteste trehus finner tilbake til fordums prakt og ønsker familien velkommen til Feiring!