For sjuende år på rad går ulike lag og foreninger sammen om å arrangere Sau og skau på Fløygir i Feiring, lørdag 26. september kl. 11.00 – 16.00. 

Sau og skau er en aktivitetsdag for hele familien, hvor vi setter fokus på jord- og skogbruk og hvordan dette har betydning for bygda vår.  Det blir traktor- og maskinutstilling, toving av saueull, klipping av sau, spinning, sauegjeting med hund, oppsetting av skigard og kløyving av ski, hopping i høyet og «mekke-verksted». Det blir selvsagt salg av fårikål – med kjøtt fra bygdas egne lam som har beitet på Feiringåsen.

sauebukk
Det går ikke fort, men det er gøy!

Arrangørene kan glede de minste med at det også i år blir bukkekjøring. I år er det bukken Even, bosatt på Værket, som kommer på besøk for å trekke vogna.

-Even er en ung og sprek bukk som er innstilt på å gjøre dagen spesiell for de minste,  sier Mina Sjuve Klaseie, som er en av initiativtakerne til arrangementet.

sau og skau
Fårikålsesongen er i gang, og under Sau og skau får du servert lam som har beitet på Feiringåsen.

 

Moro med hopping i høyet!
Moro med hopping i høyet!

Fjorårets nyhet, saueutstilling, som viser fram hvilke saueraser vi har i Feiring, blir videreført i år. -I fjor var stor interesse rundt denne aktiviteten og både store og små syntes det var gøy og ta dyra i nærmere øyesyn, sier Mina.

Jordbruk, skogbruk og dyrehold har vært viktige næringsveger i Feiring. Men som i de fleste andre landbruksbygder, livnærer stadig færre seg fullt og helt av dette. I Feiring øker antall deltidsbruk, og det er kun en gård med melkeproduksjon igjen. Griseproduksjon er imidlertid så godt som forsvunnet. Sau og skogbruk er nå de dominerende næringer innen landbruket i Feiring.

Feiringminister Mette Kjelland Limbodal skal åpne arrangementet. Gratis inngang.

Sau og Skau arrangeres av Feiring sau og geit, Feiring landbruksforening og Feiring skogeierlag.

Mange fine og varme sitteunderlag ble produsert ved hjelp av ull. Her får David (8) og Ingeborg (8) gode råd av Kari Bjørnstad.
Den yngre generasjon for innføring i hvordan ulla kan brukes.
sau og skau
Kyndige hender viser hvordan ullfibrene blir til garn ved hjelp av rokken.

Les mer om Sau og skau her