Tekst og foto: Celina Kristensen, Feiring skole

Vi er 11 elever som skal være med på noe som heter first Lego League. Det er en kunnskapskonkurranse for barn fra 10 til 16 år. Arrangementet er holdt vært eneste år siden 2000. I fjor var det over 265 000 barn fra 80 land som deltok i dette arrangementet. De som leder dette prosjektet er veldig opptatt av samarbeid, og at alle jobber sammen som et lag. I år er temaet avfallsortering. Det er markedsføring, teknologi og forskning som er de tre hovedtemaene.

Finalen er på Gjøvik den 7. november. Det laget som vinner konkurransen på Gjøvik går videre til en skandinavisk finale som holdes i Mo i Rana.

Laget jobber med forskjellige oppgaver. Jeanett og Celina fra 8. trinn jobber med PR. Bendik fra 10. trinn og Åsne fra 9. trinn jobber med forskning. Jonas, Albin, Simen, Maren, David fra 8. trinn og Kim Erik fra 9. trinn jobber med å bygge lego.

Les mer om Feiring Teknolab her:

En annerledes skoledag

Bygger kunnskap med legoklosser

Nå åpner tekno-lab’en

150 000 til Feiring TeknoLab

lego league
Ivrige elever som lærer med lego: Bak f.v Maren, Åsne, Celina, Bendik, Simen, Anders, Kim Erik. Foran f.v: Jeanett, Jonas, Albin og David.