-Nå er bøssebærerkorpset fulltallig og da gjenstår det bare at Feirings innbyggere åpner sine dører og tar små og store bøssebærere godt i mot når de banker på mellom kl. 16 og kl. 18 i morgen, sier Vegard Halvorsen i aksjonskomiteen for Feiring skole. Han minner også om å ha gode, gammeldagse kontanter tilgjengelig hjemme når bøssebærerne kommer.

Ansvarlig for TV-aksjonen i Feiring er FAU ved mellomtrinnet, og målet er at alle skal få besøk på døra og muligheten til å gi. -Og så er det opp til hver og en hvor my de ønsker å bidra med, selv om komiteen selvfølgelig håper det vil føre Feiring rett til topps på oversikten over hvilke av skolekretsene i Eidsvoll som gir mest penger i løpet av de to timene. Dette er nok en mulighet til å vise omverden at vi i Feiring ikke bare får det til, men også står i fremste rekke for å hjelpe andre, sier Vegard.

For øvrig er det heller ikke for seint om det fortsatt er flere som vil være med å bære bøsse i morgen, aksjonskomiteen har noen ekstra bøsser på lur! Men meld i så fall fra til Åshild Flatmo på mobil 90973115 eller epost aashflat@online.no – jo før jo heller, og møt opp på skolens SFO-rom kl. 15 i morgen. Etterpå blir det hyggelig bøssebærerkafé med gratis boller og brus og nystekte vafler med saft og kaffe og ikke minst kjempegod samvittighet på skolebiblioteket.

Bli med, ta bøssebærerne godt i mot – og gjør en forskjell! Pengene går til en veldig god og viktig sak som angår oss alle, avslutter Vegard Halvorsen.

stoettelogo-versjon-1

TV-aksjonen NRK 2015 for Regnskogfondet:

 • TV-aksjonen 2015 går til Regnskogfondet og sammen skal vi bevare noen av verdens største, sammenhengende regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea. Disse områdene er større enn Norge og Danmark til sammen.
 • Verdens regnskoger er under et voldsomt press og hvert minutt forsvinner store regnskogsområder – for alltid.
 • Regnskogen forsyner verden med mat, vann, og medisiner, og bidrar til å regulere klimaet på kloden.
 • Regnskogen er dessuten hjemmet til om lag 260 millioner mennesker. Disse blir drevet ut i fattigdom hvis skogene raseres.
 • Ved å bevare regnskogene, bevarer vi også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av landjordas arter.
 • Gjennom årets TV-aksjon skal vi bevare regnskogen for klodens klima, vår felles framtid og for 260 millioner mennesker som har regnskogen som sitt hjem.
 • Regnskogfondets arbeid viser at der urfolk har fått rettighetene til sitt eget landområde, der står skogen. Derfor samarbeider organisasjonen tett med menneskene som bor i regnskogen. Dette gjøres gjennom rettighetsopplæring, advokatbistand, utvikling av alternative inntektsveier og hjelp til skogovervåking.

Dette er Regnskogfondet:

 • Regnskogfondet er en norsk organisasjon som jobber med regnskogbevaring i 11 land i Amazonas, Sentral-Afrika og Sørøst-Asia.
 • Prosjektene gjennomføres i nært samarbeid med menneskene som lever i og av regnskogen og handler om å styrke deres bruksrettigheter til skogen og deres muligheter til å leve et godt liv i regnskogen på egne premisser.
 • Regnskogfondet ble etablert i 1989 og er en av verdens ledende regnskogorganisasjoner. De samarbeider med over 70 lokale miljø-, rettighets- og urfolksorganisasjoner i regnskogslandene.
 • I Norge arbeider Regnskogfondet for å øke engasjementet for regnskogen, forhindre at norsk politikk og norske næringsinteresser bidrar til å ødelegge den og for å styrke politikk og praksis som bevarer den.
 • Regnskogfondet er del av Rainforest Foundation-nettverket med søsterorganisasjoner i USA og Storbritannia.
 • Regnskogfondet har fem norske organisasjoner som medlemmer: Norges Naturvernforbund, Natur og Ungdom, Miljøagentene, Utviklingsfondet og Framtiden i våre hender.

Kort om TV-aksjonen:

 • TV-aksjonen arrangeres hver høst en søndag i oktober. I år er TV-aksjonsdagen 18. oktober.
 • Siden 1974 har det norske folk under TV-aksjonen samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
 • Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.
 • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
 • Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”. Kong Haakon var innsamlingsaksjonens høye beskytter, og aksjonens motto var ”Du må ofre noe – mange ofret alt”.