140 publikummere møtte opp i Feiring kirke for å få med seg «Blåtoner – en førjulskonsert» med Knut Anders Sørum, Nora Jabri og Lewi Bergrud.

De tilstedeværende fikk et møte med en sprudlende trio som startet med publikumsfrieri tidlig, da Lewi Bergrud skulle hilse fra sin far som kjørte fiskebil til Feiring på 60-tallet. Han ble da korrigert av Anders Sørum som sa at her heter det Fægring! Og da var tonen satt for en hyggelig konsert som inneholdt det meste.

3 dyktige musikere tok med publikum på en reise via de tradisjonelle julesangene i egen drakt, via de mer ukjente julesangene og egne sanger, til salmer. Det ble også tidlig lagt opp til allsang på «long desember night» av Dance with a stranger, og publikum svarte med delvis god respons. Lewi sa senere i konserten at publikum brøt ut til dels både to- og trestemt sang, noe som kunne tolkes på flere måter, selv om han påsto at det ikke var grunnet falsk sang!

Anders Sørum fortsatte publikumsfrieriet med at «Fægring leverer!» både etter allsang og flere ganger under konserten. Det ble til at man trodde på det til slutt… Musikerne leverte i alle fall, og stemningen var god. Trioen lovte også å komme tilbake neste år for å lage julestemning i Fægring! Det tror jeg alle gårsdagens fremmøtte ser frem til. Og kanskje vi får med noen flere også?

3 dyktige musikere leverte julestemning i Feiringkirka
3 dyktige musikere leverte julestemning i Feiringkirka
Det heter Fægring!
Det heter Fægring!
Velfortjent applaus
Velfortjent applaus