At Feiring skole er for liten for sine 125 elever, er godt kjent blant skolens elever og ansatte. Når foreldre, besteforeldre og søsken også kommer, da blir det fullt i gangene. Men du verden, så stemningsfullt!

Nærmiljøskolen Feiring 1-10-skole har hatt temauke om språk, og avsluttet det hele med åpen skole mandag. Da viste elevene fram det de har jobbet med: skoleavis, mini-revy, Tudor-tiden, språkspill, såpeproduksjon – alt ble behørig presentert av elevene selv.

1.-4.trinn har hatt skoleavis som prosjekt, og har hatt besøk av journalist Anne Ekornholmen, som jobber i Hamar Arbeiderblad. Det er tydelig at det er mange journalistspirer blant de små, for på åpen dag kunne de besøkende kjøpe et 32-siders magasin med både sport, humor og intervjuer av folk fra bygda.

Ungdomstrinnet har lært mer om engelsk språk og historie – og ikke minst om banning – da språkforsker Christine Meklenborg Salvesen gjestet skolen. -Han Henrik VIII var nok ikke helt god i hodet, sier 10.klassingen Bendik, som nå tar Tudor-kongehuset på strak arm.

Nærmiljøuka har også inneholdt uteaktivitet med gågruppa i Feiring, allsang og leseglede, og mange fra bygda har vært på besøk i løpet av uka.

Under Åpen dag fikk publikum et gjenhør med lærernes underholdningsbidrag til forrige ukes allsang: «Sangen på veien». Der fikk de også sneket inn en bønn om større arealer til å drive god skole. Se film og tekst nederst i saken!

aapen_skole
Ungdomstrinnet hadde pyntet naturfagsrommet i Tudor-stil, og der kunne man kle seg opp i fine kjoler og ta «selfie» i gullramme. Maria (6) syntes denne kjolen passet perfekt!

 

skoleavis
Resultat av mange dagers arbeid med skoleavis.
aapen_skole
Hjelp – vi trenger mere plass! Stort oppmøte av foreldre, søsken og besteforeldre da Feiring skole inviterte til Åpen dag. Her bruker 1.-4 trinn trappene som scene når de framfører avis-sangen.

aapen_dag
Trivelig på Åpen skole!

 

Sangen på veien

 

Vi er lærere, kommer sammen fra øst og vest

Følger elevene, det er det vi kan aller best

Så lenge har vi jobbet her på skolen vår

Nå drømmer vi om plass og bedre kår!

Stadig flere folk blir vi her i bygda vår

Trenger mere plass her hvor denne skolen står

Vi trenger rom til kultur, sport og skoleball

og bare vent, snart får vi flerbrukshall

 

Dere er vårt store fremtidshåp

Sammen skal vi hjelpe dere ut i verden

Språk og kunnskap styrer dere godt på ferden,

til å reise ut, skrive sanger om Norge

 

Mange tusen barn har gått ut av vår skoleport

Tenk på all erfaring og læring som her er gjort

Hva bringer livet videre for alle mann?

Stå på og nå ditt mål, vi vet du kan!

Vi vil klare det – vi står sammen i alt vi gjør

Felleskapets styrke er dette ja bare hør

Du skaper egne muligheter, bare gå

Mot målet ditt, vi roper høyt: stå på!

 

Dere er vårt store fremtidshåp

Sammen skal vi hjelpe dere ut i verden

Språk og kunnskap styrer dere godt på ferden

til å reise ut, skrive sanger om Norge