Feiringkunstneren Stig Andresen har vært i Spania, og åpner nå utstilling hos Norske Grafikere i Oslo, sterkt inspirert av omgivelser og impulser fra utenlandsoppholdet.

Utstillingen «Bilder fra Jerez de la Frontera», åpner onsdag 3.mars kl. 18.00. -Å komme bort fra atelieret i Norge til Kjell Johansons grafiske verksted i Jerez, flamencoens hjemby, skaper et rom for flyt og konsentrasjon i arbeidsprosessen. Der kan jeg, i dialog med helt andre omgivelser og impulser, jobbe frem nye bilder. Det å forflytte seg virker forsterkende på motet til å skape, sier Stig.

Bildene fra Jerez består av fargesterke monotypier, dyptrykk der det grafiske linjespillet ofte skaper en kontrast til mer monokrome, abstrakte flater, står det i pressemeldingen.

stig_andresen
«Luna» 75×75 cm Teknikk: Monotypi, dyptrykk

-Utstillingen består også av en serie jeg har kalt Palimpsester. Palimpsest et et begrep fra den tid man kun brukte papyrus og pergament til å skrive på og derfor praktiserte gjenbruk. Palimpsest betyr spor av noe som var. Det gamle blei synlig under det nye. Dette inneholder for meg en egen estetikk og i denne serien på 7 bilder har jeg trykket nye dyptrykk over tidligere litografier, slik at begge motivene blir en del av uttrykket, forteller Stig.

I tillegg til dette viser utstillingen en liten serie nyere litografier.

Stig Andresen

Stig Andresen (f.1952) er billedkunstner. Han har lenge arbeidet med bilder i ulike grafiske teknikker og er kjent for sin særegne teknikk innen litografi. Stig arbeider også med akrylmaleri og skulptur i glass, tre og metall. Han har deltatt på flere utstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Han har gjort større utsmykninger både offentlig og privat.

Stigs lidenskap for musikk er ofte sporbar i bildene hans, enten som direkte referanser eller som assosiasjoner til stemninger og klanger.

Utstillingen

3. mars til 3. april 2016

Åpning 3. mars 18:00 – kunstneren er til stede.

Tollbugata 24

0157 Oslo

www.norske-grafikere.no

stig
Stig i sitt atelier i kjelleren på Coop.