Det entusiastiske hjertesukket kom fra en av deltakerne på lørdagens  «Frisk og festlig – en dag for damene», som samlet 40 av bygdas damer til trening, velvære, foredrag og sosialt samvær, først på Feiringklinikken og deretter på Hansstuen.

-Vi ville lage en aktiv og sosial arena for damene, og det virket som vi traff blink, for det var bare blide fjes å se, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive, sier arrangørtrio Nina Bakken, Anne Ekornholmen og Lisa Brodshaug. Det var damer i alle aldere, mange født og oppvokst i bygda, noen hjemvendte, noen innflyttere og til og med noen utabygds fra.

Dagen startet med nesten 3 timer trening, avbrutt av pauser med frukt og vann. Instruktør Monica Løntjern fra Eidsvoll tok damene gjennom ei kardioøkt med styrketrening, og deretter en time med zumba hvor damene fikk kjørt hofter, rumper og lattermuskler. Lisa Therell Bjørnstad avsluttet treningsøkta med en halv time ashtanga-yoga.

image
Spreke, friske og festlige damer!
friskogfestlig_fruktpause
Pause mellom treningsøktene, med inntak av frukt sponset av vår lokale Coop.

Lunsjen ble inntatt i plenumsalen, til skravling og dagens overraskelse: en velfylt goodiebag med produkter fra lokale butikker og bedrifter.

Deretter var det Feiring-premiere på Pecha Kucha, et konsept som oppsto i arkitektmiljøet i Japan, men som har spredt seg til store deler av verden. En Pecha Kucha er et svært komprimert foredrag på 6 minutter, hvor bildene driver presentasjonen fremover. I løpet av en time fikk deltakerne lære mer om nærbilder i film (Guro Ekornholmen), om kulturforskjeller og gründervirksomhet (Suriati Supani), kvinner i Tanzania (Erika Martinsson), yogamassasje (Gun Ellen Marie Stranden), plantearv og mangfold (Marit Myrstad) og om bruk av leire i undervisning (Anne Brit Soma Reienes).

friskogfestlig
Suriati Supani flytta fra Singapore til Feiring for 7 år siden. I bagasjen hadde hun en bachelor i kjemi og en mastergrad i ledelse. Etter å ha søkt 200 jobber tok Suriati skjea i egen hånd og startet reiselivsbedriften Scandiplanet, hvor hun viser fram Feiring og Norge til turister fra Asia.
friskogfestlig
Mye spennende i goodiebagen, f.v Karin Melby Bjørnstad og Guri Nærbøe Nordahl.

Det ble også tid til både basseng og badstu, og for de som ville unne seg enda noe ekstra, sto yogamassør Gun Ellen Marie Stranden til tjeneste. Siste post på programmet var middag og fest, og kl. 1900 ble alle de nydusja og pynta damene ønsket velkommen med bobler i glasset i baren på Hansstuen. Der ble det bugnende buffet a´la Marit Sveen med mye godt drikke til, utlodning og skravling til langt på natt.

image
Noen svømmetak, litt ballspill, men mest skravling i bassenget.

 

frisk og festlig
Deilig middag og hyggelig lag på Hansstuen.