Feiringregjeringa setter stor pris på alle som velger å flytte til bygda vår, og tropper gjerne opp på dørene for å ønske velkommen!

Det er PR-departementet som står for husbesøkene. -En veldig hyggelig oppgave, sier Stig-Are Melby i PR-departementet, som i løpet av de siste ukene har ønsket over 20 nyslåtte feringer velkommen til bygda. Han og PR-kollega Lisa Brodshaug har med et infoskriv, Feiringregjeringas jubileumshefte og en Feiringkalender. -Folk er veldig blide og positivt overrasket over å få besøk av oss. De aller fleste har hørt om oss, og mange har blitt kjent med bygda gjennom nettsida vår, sier Stig-Are. -Noen har bodd her tidligere eller har familie her, mens andre ikke har noen forbindelse før de flytter hit. Vi informerer litt om bygda og svarer på eventuelle spørsmål, sier Stig-Are.

husbesok
-Velkommen til Feiring! Familien Melby Jansen ønskes velkommen til Feiring av Feiringregjeringas representant.

Familien Melby Jansen var en av de som nylig fikk besøk. De har flyttet til Feiring fra Råholt, og nå bor familien på fire i nybygget hus med panoramautsikt over Mjøsa. Ida Melby Jansen vokste selv opp i Feiring, og er glad for å ha kommet «hjem» sammen med mannen David og sønnene Jacob (3) og Jonas (7 uker). -Vi ønsket å flytte hit av flere grunner. Vi fikk tomt av pappa med fantastisk utsikt. Feiring er et flott sted å vokse opp for ungene. Og så betyr det jo mye å komme nærmere familien, sier Ida. Jobbmessig var det ingen store utfordringer ved å flytte litt på seg: Ida jobber som lærer på Bønsmoen skole, mens David har sitt arbeidssted på Trimmen fysioterapi og trening i Eidsvoll sentrum.

Til Feiring flytter både enslige, pensjonister, par, barnefamilier – og folk som Mina: som vokste opp i Feiring og etter 23 år fant ut at hun ville tilbake til bygda, og bli samboer med Ole Martin Haugli. På Haugli er det nå blitt svært så «folksomt», med både haner, høner og hunder, og kanskje etter hvert også moskus-ender. – Vi har hørt de er gærne etter brunsnegler, sier Ole Martin. Mina jobber som journalist i Totens Blad, med overkommelig reisevei, selv om det er noen utfordringer med vegarbeidet langs FV33.

image
Ole Martin Haugli har bodd i Feiring en stund, men har fått selskap av samboer Mina B. Sveen, høner og hunder. Mina er også oppvokst i Feiring, og har nå flytta tilbake til hjembygda etter 23 år.

Feiringregjeringa har drevet med husbesøk en del år, men innrømmer at det er en utfordring å holde full oversikt over alle som flytter hit. -Vi har ganske god oversikt over de som kjøper bolig, men det er vanskeligere med leiemarkedet. I perioder har det vært utfordrende å holde helt tritt, og det hender det blir etterslep eller at noen går under radaren. Vi kommer gjerne på oppfordring, sier Stig-Are Melby.

Er du ny i Feiring og ønsker besøk eller å si fra at du har flyttet hit? Ta kontakt her!

Vi har også en egen Facebook-gruppe som heter «Ny i Feiring» – hvor nyinnflyttere og de som har bodd her en stund kan spørre, svare og knytte kontakt. Meld deg inn!