Brunsneglene har dessverre funnet ut at de trives – også i Feiring. Særlig ille er det i Flesviklia og områdene rundt.
Flesviklia Huseierlag vedtok på årsmøtet å kjøpe inn 3 pakker Nemaslug (mikroskopiske rundormer). Helga 21-22.mai ble den ene pakka brukt i en vellykket aksjon hvor det ble plukket over 4000 brunsnegler. Nemaslugblandingen (inkl oppklipte brunsnegler) ble lagt ut rundt omkring i Flesviklia. -Nå har det gått en måned og vi håper at det har virket bra, sier seksjonsleder Irene Bjørndal. Naturlig nok er det fortsatt en god del snegler, så nå står en ny aksjon for tur i Flesviklia.

Brunsnegler
Fra første runde i brunsnegleaksjonen.

-Vi håper at så mange som mulig har anledning eller ork til å være med plukke disse ufyselige kreka. Jo flere vi er, jo raskere kan vi plukke mange, sier Irene.

For dere som ikke kan eller har tid, håper aksjonsgruppa det er greit at andre kan gå på deres eiendom å plukke brunsnegler. Plukk levende snegler og levere dem senest tirsdag 21.juni kl 20.30, hos Irene og Bernt i Flesviklia 43, der står en hvit dunk med lokk i skyggen bak huset. Alle kan tømme sneglene i dunken etter hvert.
-Vi aksjonsgruppa vil klippe sneglene og blande med Nemaslug. ”Snegleåtet” legges på skyggefulle steder der sneglene trives. Friske snegler tiltrekkes av lukta av døde snegler og spiser av åtet. Etter en tid vil de friske sneglene som har spist av åtet, dø. Nye friske snegler vil spise de døde sneglene, som igjen blir syke og dø, og så håper vi etterhvert at vi klarer å ta knekken på dem, sier Irene.

Brunsnegler