Noen har kanskje allerede lest om det i Eidsvoll Ullensaker Blad; det kommer til å bli etablert en såkalt pumptrack-bane i Feiring! Dette er et anlegg for rullende framkomstmidler; sykler med to eller tre hjul, skateboard, rulleskøyter og sparkesykler.

pumptrack

En pumptrack er opprinnelig en bane lagd for terrengsykler, hvor brukeren skaper fart ved hjelp av pumpende bevegelser gjennom banen fremfor å tråkke med pedalene. Banen vi skal få i Feiring er laget av vedlikeholdsfritt komposittmateriale og er modulbasert.

Bjørn Saksberg tok initiativet til pumptrack-banen og søkte Sparebankstiftelsen DNB om penger – og det får vi! Med hele 200.000 kroner fra sparebankstiftelsen og forhåndsgodkjenning fra Eidsvoll kommune på at vi får en tilsvarende sum i spillemidler for nærmiljøanlegg, blir dette anlegget aldeles gratis for Feiring IL og bygdas innbyggere.

pumptrack2

Sykkelgruppa i Feiring IL vil antakelig plassere og montere banen på dugnad i august, så da kan vi regne med nok en storstilt «åpningsseremoni» på idrettsplassen. Selve «løypa» eller runden på pumptracken blir i underkant av 80 meter. Den er tenkt plassert mellom ballbingen og kunstgrasbana. Siden banen er enkel å demontere og å flytte på, kan den tas ned om vinteren. Den vil da heller ikke være til hinder for eventuelle andre aktiviteter seinere, eller ved behov for å bruke plassen til parkering.

Med en pumptrackbane legger Feiring IL til rette for flere sykkelaktiviteter i bygda. Det er bare å glede seg!

Les mer om pumptrack-baner her

Se en videoforklaring her

Og et eksempel fra Geilo her

Forsidebilde:

Modular Pumptrack by Ifas & Scandi Sport

https://www.facebook.com/modularpumptracknorge