Flagg på Skreitoppen, røyk fra masovnen i Jernverket, jordbærleveranse i båt fra Stigersand og PR-ministeren om bord i Skibladner. Dette byr Feiring på under «Skibladner – minutt for minutt» 12.juli.

Helt siden det ble kjent at NRK skulle sende «minutt for minutt» i sommer, har PR-departementet i Feiringregjeringa jobbet for å få til en best mulig profilering av bygda. -Vi tenkte at her var det bare å klinke til og «bjuda på», sier PR-minister Tanja B.Halvorsen.

Profilering fra dekk

Programmet «Sommeråpent» sendes kun fra Skibladners anløpssteder, mens Skibladners ferd minutt for minutt filmes fra selve båten. –  Vi prøvde å selge inn idéer til tv-innslag fra land, av kulturminner, severdigheter, utkikkspunkter, historie og spennende feringer, men dette passet dessverre ikke med NRKs planer, sier Tanja. Etter å ha snakket seg varm om bygda til programlederen, ble PR-ministeren likså godt invitert med som «kjentmann» på dekk når Skibladner damper seg de 22 kilometerne fra Minnesund til Opplandsgrensa.

– Dette gir oss en flott mulighet til å markedsføre bygda vår på rikskanalen, sier Halvorsen om invitasjonen. – Kameraene ombord har lang rekkevidde, og jeg håper de vil fange opp både folk og steder på en god måte underveis.

Skibladner
Foto: Mahlum. https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=961577

Jordbær fra Stigersand

På 40-tallet ble fersk jordbær rodd ut til Skibladner fra gården Stigersand i Nord-Feiring. Jordbærene var og er en viktig ingrediens i Skibladners velkjente meny laks og jordbær. – Den gamle tradisjonen skal gjenskapes ved at Skibladner stopper utenfor Stigersand og tar i mot en kasse jordbær fra en gammel robåt, forteller Tanja. I den forbindelse ønsker Solveig og Hans bygdefolket velkommen til Stigersand kl. 12.00 denne dagen. – Ta med flagg, og kjør gjerne sammen så flest mulig får parkert, lyder oppfordringen fra Solveig og Hans.

Røyk fra masovnen

Mjøsmuseet vil sørge for at det blir røyk fra masovnen i Jernverket. Hvis været er noenlunde, vil nok røyken kunne fanges opp av kameraene på Skibladner og gi mulighet for å prate om Jernverket og tilhørende kulturminner. Her vil jeg få god hjelp av direktør for Mjøsmuseet, Arne Julsrud Berg, forteller Tanja.

Vink til Skibladner fra Skreikampen

Vi vil vise fram den nest høyeste fjelltoppen i Akershus, og fra Skreikampen er det orkesterplass til Skibladner. Jan Erik Hanestad inviterer de som vil til å bli med opp på Skreikampen (698 m.o.h) denne dagen. – Møt opp med flagg og godt humør. De som vil gå sammen til toppen, møter kl. 10.30 i Øverbygda, sier Jan Erik.

Det er moro om flest mulig av bygdas befolkning blir vil være med å skape liv langs ruta denne dagen. – Trekk utendørs og plasser deg på et strategisk sted, om det nå er på Skreikampen, vanntrampolina eller på Disserudskjæret, er PR-ministerens oppfordring.

image
God utsikt til Skibladner fra flere steder i Feiring. Her fra Tyttberget i Nord-Feiring.

Forsidefoto: Mahlum. https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=961577

 

 

 

Lagre

Lagre