Flotte tv-bilder fra Feiring under NRK-satsningen Skibladner minutt for minutt.

Det var regn i lufta da Skibladner la ut fra Eidsvoll i morgentimene, men på vei nordover lettet skydekket og seerne fikk oppleve mange kilometer med sol og folkeliv gjennom Feiring.

-Det var fantastisk å oppleve dette fra båten, sier Tanja B.Halvorsen, PR-minister i Feiringregjeringa, som fikk være lokal guide om bord i Skibladner på dens ferd gjennom Feiring. Mens NRKs kamera zoomet inn folk, flagg, båter og severdigheter, pekte og forklarte PR-ministeren om både Feiringregjeringa, Feiringklinikken, Lysthuset og Jernverkshelga.

PR-departementet har jobbet med planene om profilering i lang tid, og er svært fornøyd med uttellinga. -Dette er markedsføring verdt hundretusener, regnet i annonsetid, sier Lisa Brodshaug i PR-departementet.

Les mer: Profilering av Feiring under «Skibladner minutt for minutt»

image
Sol og stor stemning da Skibladner passerte Stigersand i Feiring.

Størst oppmøte var det på gården Stigersand i nord-Feiring, der Skibladner gjorde en stopp for å ta i mot jordbær slik det ble gjort på 40-tallet. Heine (9) og Tuva (7) fikk være med og ro bærkassa ut til hjuldamperen som ventet. Les artikkel i EUB her: Gjenskapte jordbærtradisjonen

-En stor takk til alle som stilte opp til vanns og til lands i dag, og til alle fine feringer som gjør det så lett å si positive ting om bygda vår, sier en fornøyd PR-minister Tanja B.Halvorsen.

Sendinga ligger på NRKs nettsider og kan ses her (inndelt i kapitler)

Skibladner minutt for minutt Eidsvoll-Kapp

tanja
PR-minister Tanja B.Halvorsen fikk reklamere for Feiring på direktesendt tv (Foto: Skjermdump fra NRK1)
velkommen
Skibladner ønskes velkommen til Feiring (Foto: Skjermdump fra NRK1)
traktorer
Feiringtraktorer på utstilling! (Foto: Skjermdump fra NRK1)
jernverkshelga
Jernverksarbeiderne hilser (Foto: Skjermdump fra NRK1)
skreikampen
En gjeng trosset det lave skydekket og gikk til Skreikampen for å vinke til Skibladner. De ble belønnet med dette synet. Foto: Jan-Erik Hanestad.

Et fantastisk syn

Skreikampen-entusiast Jan-Erik Hanestad inviterte til topptur, men måtte ha is i magen da de la ut på tur på formiddagen. Skreikampen lå nemlig innhyllet i tåke. -De siste tåkedottene forsvant da Skibladner kom til Stigersand. Vi hadde orkesterplass fra toppen. Det var et fantastisk syn, og et minne for livet sier Jan-Erik.