I dag var det endelig klart for åpning av nye klasserom på Feiring skole. Den gamle vaktmesterboligen, helt øverst i skolebygget, har blitt til en flott ny fløy med to lyse og fine klasserom, med felles gang og garderobe.

Rektor Vibeke Melby holdt en liten innvielsestale i gymsalen for elevene på mellomtrinnet som er så heldig å få benytte de nye klasserommene, samt de som har gjort oppussingen mulig og noen foreldre og besteforeldre.

Rektor Vibeke taler i gymsalen

Hun sier det har vært en fire år lang vei fra lærer Tonje Haukner kom på ideen å rive noen vegger og lage to nye rom, og til i dag når alt er ferdig. Hun takket Svendby Bygg Consult for gratis prosjektering, leder av vedlikehold i kommunen Wiggo Hansson for å ha stått på for realisere prosjektet, varaordfører Einar Madsen for det politiske arbeidet med å skaffe midler til prosjektet, og skolesjef Rune Holm for midler til møbler og innredning. Og til sist la hun ikke skjul på at det har krevd en rektor som aldri gir seg, og som er veldig opptatt av det skal være et godt fysisk arbeidsmiljø for både lærere og elever, fordi forskning viser at dette gir bedre læring. Utbyggingen gjør også at det nå frigis spesialrom for SFO og skolekjøkken som tidligere også har blitt benyttet som klasserom, og at elevkapasiteten på skolen har økt med 30 plasser, slik at det er rom for vekst i bygda.

Varaordfører Einar Madsen fikk æren av å klippe snora og foreta selve åpningen.

Einar Madsen klipper snora
Varaordfører Madsen klipper snora.

Madsen gledet seg over at Feiring skole nå har fått utvidet kapasitet og har blitt mer moderne. -Dette er viktig, for det er nå politisk vilje til at Feiring skole skal bestå i mange år fremover, sa Madsen. Han roste også foreldre og lokalmiljø for å være med på dugnad og vise stå-på-vilje for skolen.

Så var det klart for en liten fest på begge klasserommene, der det ble servert «champagne» og kokosboller til elevene som tydelig var veldig glad for de nye lokalene. Elevene i 6. og 7. trinn holdt en morsom og fin tale, mens 5. og 6. trinn hadde øvet inn en ny sang som de fremførte.

Mads og Hermann taler
Mads og Herman holdt tale i forbindelse med den høytidelige åpningen.
5. og 6. trinn synger

Vi tok en nærmere prat med noen av elevene for å høre hva de synes, og hva som er det beste med de nye klasserommene:

Antonie og Karen-Johanne:

Antonie og Karen-Johanne

Vi synes det har blitt veldig fint her, og har gledet oss lenge til å kunne ta det i bruk. Det beste er at det ikke er nedslitt og «hølete», at vi har fått smartboard, og at det er fine farger og gode stoler.

 

Bendik og Victor:

Bendik og Victor

Vi synes det er blitt veldig bra, og det beste er at det blir mindre støy her og dermed lettere å lære. Det er også bra med smartboard og at det lyst og fine farger.

 

Inesa og Margret:

Inesa og Margret

Det har blitt kjempefint her, og det beste er at det er vi som får bruke de nye rommene. Det er kule møbler, spesielt stolene med fine farger, og vi tror det blir lettere å lære når vi har det fint og ordentlig rundt oss.