Fylkesveg 33 gjennom Feiring sentrum er vel ikke det vi forbinder med ei hyggelig handlegate, men hvorfor ikke gjøre det beste ut av det?

Fredag 25.november blir det stor festivitas ved Feiringtunet. I tillegg til den tradisjonelle julegrantenninga, blir det også offisiell åpning av Feirings første julegate. Det er kulturdepartementet i Feiringregjeringa som står bak den smått sprø ideen om å dekorere alle lysstolpene fra Kjerkelinna-krysset til «Gamle Banken» med lysende snøkrystaller. I høst har kulturminister Inger Melby godprata med både Vegvesen og kommunen så vel som en rekke lag, foreninger og næringsdrivende i bygda. Resultatet er nærmere 90 000 kroner i kassa, grønt lys og tommel opp fra alle instanser.

-Responsen har vært overveldende, jeg har møtt bare velvilje, forteller Inger. Så mye velvilje var det fra lokalt nærings -og foreningsliv at kulturdepartementet kunne gå til innkjøp av flere stjerner enn planlagt. Så nå blir det stjernelyst også oppover Kjerkelinna, langs vegen til Feirings storstue Fløygir.

Om noen dager skal stjernene monteres, og når lysene tennes markerer det starten på første adventshelg og julemarked. Etter seansen ved Feiringtunet, blir det fakkeltog opp til Fløygir, der julemarkedet åpner med uteboder og julepub. Lørdag er det full rulle, med julemarked ute og inne, kanefart, nissenatursti, glühwein, bratwurst, julefortellinger og åpen kafe med risgrøt, kaker og kaffe.

Se programmet for julemarkedshelga her!

julemarked-4-siste

 

Disse har gitt bidrag til julegata og er «stjerneeiere»:

Stjerne 1: Svendby Kjøkken v/Thor Svendby

Stjerne 2: Symaskiner i Sentrum v/Øystein Haugen

Stjerne 3: Brødrene Nordahl v/Anders Nordahl

Stjerne 4: Aasen Bil v/Bjørn Aasen

Stjerne 5: Disserud Fjøs og Maskin v/David Disserud

Stjerne 6: Toten Sparebank

Stjerne 7: Svendby Bygg Consult v/Vidar Svendby

Stjerne 8: OMA v/Ole M. Almeli

Stjerne 9: Bjørnstad Bil v/Åge Bjørnstad og Melby Bilsalg v/Kjetil Melby

Stjerne 10: Feiring regnskapstjenester v/Hans Stigersand og Gjersing’s v/Roger Gjersing

Stjerne 11: Feiring Jubel og Vassarv og Flatmo Inneklima v/Kenneth Flatmo

Stjerne 12: Feiring idrettslag

Stjerne 13: Feiringregjeringa

Stjerne 14: Feiring ungdomslag

Stjerne 15: Feiring Sau og Geit/Beitelaget

Stjerne 16: Coop Marked Feiring

Stjerne 17: LHL-klinikkene Feiring

Stjerne 18: LHL-klinikkene Feiring

 

Enkeltpersoner har også bidratt, slik at vi kan få lys i stjernene. Tusen takk, alle sammen!