Vi har snart lagt nok et år bak oss. 2016 har vært et aktivt år for Feiringregjeringa, så vel som for bygda for øvrig. Det arrangeres turer, møter, dugnader og tilstelninger, det er stor sportslig aktivitet både ute og innendørs, med og uten ball, og vi har i år også hatt gleden av å ta imot nye feringer. Her er et lite tilbakeblikk på noen små og store begivenheter i året som gikk (Klikk på lenkene for å lese nettsakene om emnet):

Januar

Regjeringsåret startet med innvielse av nytt discolys på Fløygir under Feiringtinget 2016. To nye ministre ble valgt (PR-minister og kulturminister), og arbeidsgruppene fikk nye medlemmer mens andre ble takket av. Valgkomiteen hadde ikke lykkes med å finne kandidater til vervet som Feiringminister, men det la ingen demper på planene om et aktivt år for bygda.

Noen av bygdas danseglade ungdommer innviet discolyset på Fløygir

Februar

I februar startet Feiring idrettslag opp med håndballtilbud for barn og unge. Over 30 unger møtte opp til åpen trening, og i løpet av våren ble det dannet tre lag i ulike aldersgrupper, som har deltatt i seriespill og turneringer utover året. Treningene foregår i Minnesundhallen.

Enda et nytt tilskudd på idrettsfronten er et seniorlag i fotball, som har deltatt i seriespill med stor publikumsoppslutning på hjemmekampene på Feiring kunstgras. FIL har nå sju fotball-lag i serien, med tilbud til alle årsklasser fra 7 år og oppover.

Seniorlaget i fotball har spillere i alderen 15 – 44 år.

Mars

40 av bygdas damer var samlet til en dag med trening, faglig påfyll og sosialt samvær på Feiringklinikken, under vignetten «Frisk og festlig». Sal-treninger, yogamassasje, foredrag, bading og middag på Hansstuen sto på timeplanen.

Etter to år med kollektivt lederskap ble det valgt nytt styre i Feiring pensjonistforening, hvor Hans Ekornholmen ble valgt til leder.

Oppvekstdepartementet avholdt sin årlige akedag, som i år ble lagt til jordet ved kjerka.

Akedag

Det ble avholdt ekstraordinært årsmøte i Feiring idrettslag, hvor Even Anders Tosterud ble valgt til leder, og hvor det ble vedtatt å arrangere det 42. Mjøsa Rundt i juni.

Allsang og bokkafé er blitt en godt innarbeidet programpost i Feiring skoles nærmiljøsatsning. I april ble det avholdt allsang og framføring av årets kandidater til Eidsvollskolenes Grand Prix, med mange foresatte, besteforeldre og andre på besøk.

Kulturdepartementet måtte flytte bakluke-loppemarkedet innendørs på Fløygir på grunn av store nedbørsmengder.

Mye energi og latter under «Frisk og Festlig»

 

Mange fine bidrag under Feiring skole MGP

 

Loppemarked på Fløygir i april

Mai

8.mai holdt Feiringregjeringa dugnad for å gjøre Fløygir vårfin til 17.mai. Det ble raket, brent lauv, snekret terrasse og plantet blomster.

Med sol fra blå himmel og gode temperaturer ble det en strålende 17.mai-Feiring!

PR-departementet gjennomførte en rekke husbesøk, for å ønske bygdas nyinnflyttere velkommen.

I mai ble det også klart at forsamlingshuset Fløygir fikk vedlikeholdsmidler etter salget av Feiring kommunelokale.

Dugnadsgjengen tar ei velfortjent pause på Fløygirtrappa.

 

17.mai-Feiring i strålende solskinn

Juni

Feiringregjeringa arrangerte midtsommer-Feiring i Årneslandet, med grilling, allsang ved langbord og tenning av St.Hansbål. En fantastisk flott sommerkveld, hvor vi også markerte åpning av vanntrampolina som Feiringregjeringa har fått støtte til fra Gjensidigestiftelsen.

Midtsommer-Feiring og innvielse av vanntrampolina i Årneslandet

Juli

Kulturdepartementet arrangerte sommerkonsert med Fredholms trio under bjørka på Fløygir.

Juli ble et virkelig PR-høydepunkt for bygda. Helt siden det ble kjent at NRK skulle sende Skibladner minutt for minutt, jobbet PR-departementet med profilering av Feiring ut over rikskanalen. 12.juli ble en jubeldag, med flagg og vinkende folk fra både Skreikampen så vel som i Årneslandet, med jordbæroverlevering ved Stigersand, og ikke minst: PR-ministeren som kommenterte det hele fra dekk på Skibladner.

Sommerkonsert under bjørka på Fløygir

Slik så det ut fra Skreikampen da Skibladner passerte under NRKs minutt-for-minutt-sending.

August

Første helga i august gikk den 17.jernverkshelga av stabelen, med omvisninger og foredrag, matservering, aktiviteter for unga, gruvevandring og nye forestillinger av «Menn av malm, jenter av jern». Til tross for ustabilt vær, overvar 650 mennesker de tre forestillingene.

Kulturdepartementet arrangerte snekkerkurs, hvor det ble laget åtte markedsboder til julemarkedet.

I august kom også en pumptrack (sykkelbane) på plass på idrettsplassen, med midler fra Sparebankstiftelsen.

Mange fikk utfordret arbeidsnevene under snekkerkurset i august, da det ble bygget 8 markedsboder til julemarkedet.

 

Sykkelbana på idrettsplassen kom på plass i august

September

Ordfører John-Erik Vika åpnet årets Sau og skau, en hyggelig familiedag med sauen og skauen i fokus, som arrangeres av bygdas landbruksforeninger.

Det var stor glede blant store og små på Feiring skole da de nye klasserommene i nordfløya ble åpnet.

Oktober

Trim-og turgruppa i FIL tur til Lusivegg, med nesten 100 deltakere som fikk høre om «Ture» sitt noe spesielle liv i den vesle koia i skauen på grensa mellom Feiring og Toten.

Jorun Wenger overtok stillingen som rektor ved Feiring skole 1. oktober, da Vibeke Melby ga seg etter 12 år i rektorstolen.

Kulturdepartementet arrangerte «Oktoberfest på Feiring-vis», en dansefest med servering av suppe på Fløygir.

Før hun trådte av, fikk Vibeke Melby på plass et etterlengtet bilde i entreen på Feiring skole, malt av vår lokale kunstner Gry Solberg. Hanne Jevnaker (t.h) fortsetter i sin stilling som assisterende rektor.

November

Lagene fra Feiring TeknoLab gjorde det svært godt i First Lego League-turnering på Gjøvik.

November bød også på Halloween-disco på Fløygir, høsttakkefest i kjerka og swingjazzkonsert på Fløygir.

Lego-feber! To lag fra Feiring TeknoLab stilte til legoturnering på Gjøvik i november.

Desember

«Førjuls-Feiring» første helga i advent ble en stor suksess, med julegrantenning, fakkeltog og tre dagers julemarked på Fløygir. For første gang var det også utemarked, med selvsnekrede markedsboder, nissenatursti, julefortellinger i lavvo, ridning og julepub rundt bålet. Uka etter ble julegata gjennom Feiring sentrum tent, og det var åpent atelier hos Stig Andresen.

Julemarked

Den tradisjonelle 4.dagsfesten ble en suksess, med 190 voksne i alle aldere som hygget seg og danset til Telepøbbies.

Kulturdepartmentet har arrangert sju quizkvelder gjennom hele året, med stor oppslutning.

—————————–

Feiringregjeringa takker for året som er gått, og ønsker alle et riktig godt nytt 2017!

Feiringregjeringa 2016: Inger Melby, Torill Tingvold, Tanja B. Halvorsen, Per-Otto Flesvik, Øystein Haugen og Hanne Jevnaker.