Hun er utdanna reiseguide, har bartenderskole fra Hellas, har bodd på Hawaii, Malta og i Oslo. Nå kan Eli Marie Almeli fra Feiring bli den nye Miss Norway.

-Jeg bare slengte inn en søknad og tenkte ikke så mye over det. Jeg ble veldig overrasket da jeg ble plukka ut til å delta, forteller Eli Marie. 26-åringen har ingen modellerfaring fra tidligere, men synes det er spennende med mulighetene som nå åpner seg. Eli Marie var en av femti kandidater som ble plukket ut og som skal kjempe om å stå igjen til slutt i finalen av Miss Norway i juli. Hvis så skjer, bærer det direkte avgårde til den internasjonale konkurransen Miss Universe.

Eli Marie Almeli (26) fra Feiring deltar i årets Miss Norge-konkurranse. Foto: Kjetil Sætnan

Rollemodell

-Miss Norge handler ikke bare om å være modell, men like mye om å være en god rollemodell, sier Eli Marie. Fra å kun fokusere på utseende og kropp, er Miss Norway blitt en konkurranse hvor man sanker poeng også for personlighet og aktiviteter, som veldedighet og markedsføring av seg selv, blant annet gjennom presseoppslag og blogging, forteller Eli Marie. Hun er for tiden opptatt med å forberede seg til semifinaleuttaket førstkommende lørdag, blant annet ved  stille opp i såkalte fotoshoots. – Det er noe vi må gjennom og som er en veldig uvant situasjon for meg. Jeg sliter med dårlig selvfølelse, og det er veldig vanskelig for meg å posere f.eks i undertøy. Samtidig blir det en seier å klare det, og veldig hyggelig når jeg får positive tilbakemeldinger, sier Eli Marie.

Angst

Feiring-jenta har vært åpen om at hun sliter med angst og depresjon, og håper åpenheten rundt dette kan hjelpe andre i samme situasjon. -Jeg har latt angsten styre så mye av livet mitt. Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal slå tilbake. Deltakelsen i Miss Norway er et steg på den veien, jeg ser på det som en god terapi for meg, sier Eli Marie. Hun er forberedt på at hun stiller seg «laglig til for hogg» ved å vise seg fram i modellbransjen. -Jeg er forberedt på noen nedturer og dårlige opplevelser, men det ville jeg hatt uansett. Sånn er samfunnet blitt, vi blir sett og vurdert fra alle kanter. Uansett hvordan det går i Miss Norway-konkurransen vil jeg prøve meg videre som modell. Som 26-åring begynner jeg faktisk å bli litt gammel i dette gamet, men jeg taper ingenting på å prøve, sier Eli Marie.

-Det var uvant i starten, men jeg har blitt mer komfortabel etter hvert, sier Eli Marie om fotoshoots. Foto: Frøydis Geithus

 

Avstemming

Når femti er blitt til 10 finalekandidater, er det mulig for publikum å stemme på sin favoritt. Fram til da må Eli Marie klare oppgavene og sanke poeng på egen hånd. -Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Eli Marie.

Vi ønsker Eli Marie lykke til i konkurransen!

 

Følg Eli Maries blogg her

Følg Eli Marie på Facebook her

 

Forsidefoto: Kjetil Sætnan