«Brannvern og brannsikkerhet i hjemmet» er tema når Feiring Pensjonistforening har møte på Fløygir, førstkommende onsdag, 5. april, kl. 18.00.
Det er kurs- og informasjonskonsulent; Roy Kvamme, fra Øvre Romerike Brann- og Redning som vil orientere om alt som kan gjøre det mer brannsikkert i eget hjem.
Så her går det an å få vite mer om røykvarslere, slukningsutstyr, stikkontakt med timer og komfyrvakt osv.

Komfyrbranner
Ny statistikk viser at 43 prosent av brannvesenets utrykninger her i landet i 2016 skyldtes komfyrbranner hjemme hos folk. Én enkel komfyrvakt kan løse problemet og redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk. Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Komfyrvakter får du kjøpt hos flere elektronikkbutikker, i en rekke kjøkkenbutikker og i nettbutikker. -Alt dette kan du får høre mer om hvis du kommer på Fløygir onsdag, sier leder i Feiring pensjonistforening, Hans Ekornholmen. Informasjonskonsulent Kvamme svarer gjerne spørsmål om brannsikring.

Sommertur og datahjelp

På møtet onsdag blir det også anledning til å melde seg på til pensjonistforeningens sommertur som går rundt Mjøsa onsdag 31. mai. og de som har behov for datahjelp kan melde seg på en ny kursdag. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkommen.