Feiring har i påskeuka vært gjenstand for oppmerksomhet fra lokalpressen såvel som fra riksmediene. Årsaken er skiltet «Påske», som PR-departementet i Feiringregjeringa satte opp Palmesøndag, som en gimmick og en hyggelig påskehilsen til de som kjører til og gjennom bygda vår. Mandag ble skiltet fjernet, angivelig av vegmyndighetene, som tydeligvis var ivrige på å håndheve lover og regler ved inngangen til påskeuka. PR-departementet slo seg til ro med at stuntet uansett lever videre med bildene som ble tatt før skiltet ble fjernet. «Påske-Feiring» ble det mest likte bildet på Feiring sin Instagramkonto siden opprettelsen, og det mest delte på Feiring sin Facebook-side. Hyggelig var det også at Eidsvoll Ullensaker Blad brukte også bildet i påskehilsenen til sine følgere.

Slik så skiltet ut, som PR-departementet satte opp Palmesøndag. Litt gøy må man jo ha når man bor i ei bygd med så festlig navn.

Påskekrim

Påskemysteriet startet onsdag, da et nytt skilt plutselig dukket opp, tydelig håndlaget, men likevel med presisjon og kyndig hånd. PR-departementets medlemmer fraskrev seg umiddelbart enhver befatning med saken, og lot folket selv spekulere i hvem som – i nattens mulm og mørke – hadde sabotert vegmyndighetenes ryddeaksjon. Mysteriet nådde VGs redaksjon, som omtalte saken på vg.no onsdag ettermiddag, hvor både Feiringminister Torbjørn Ellingsen, ordfører John-Erik Vika og representanter for Vegvesenet ble intervjuet.

Påskekrim! Påskeskiltet ble hengt opp søndag, men fjernet av veimyndighetene mandag. Hvem har laget og hengt opp nytt? Det minner om påskens budskap: Ble hengt opp og døde, men gjenoppsto 3. dag.

(Feiringregjeringa på sin Instagramkonto @feiringbygda)

I påskehelga har spekulasjonene gått høyt i sosiale medier, uten at noen har hatt bevis å legge fram. Lørdag var PR-departementets representanter på stedet for en åstedsgranskning, og kom tilbake med observasjoner av vage spor som en stokk, et fotavtrykk, hjulspor og sauemøkk.

Tydelige fotspor, sannsynligvis Ecco-sko, observert rett ved skiltet.

Kun timer etter befaringen får PR-departementet (for anledningen omdøpt til «PR- og Kriminaldepartementet») tips om at en gjenstand var festet til toppen på skiltet. Vi rykket umiddelbart ut, og fikk bildebevis av skiltet, nå med en kylling festet til toppen. Kyllingen er skjært ut i metall, og den må være produsert temmelig nylig, for våre representanter kjente tydelig lukten av lakk da de klatret opp for å ta skilt-pynten i nærmere øyesyn. Kyllingen er kløktig festet til skiltet, og det er tydelig at dette arbeidet ikke er utført av amatører.

Påskeaften er mysteriet fortsatt ikke løst, og vi tar gjerne i mot tips fra publikum.

Prikken over i’en og toppen av kaka: en kylling som holder et godt tak i påskeskiltet.