Tirsdag 13. juni skal hele skolen gå tur til Trøllkjerka, og alle fra bygda kan være med! -Turen er en del av vår plan for læring knyttet til opplevelser i nærmiljøet, forteller assisterende rektor Hanne Jevnaker.

Pensjonistene i «Trøllkjerkas venner» skal være med på tur. De har lagt ned mange dugnadstimer i skauen, de har laget grillplass og gapahuk, samt merket løype og satt opp plakater med informasjon langs stien.

Feiring skole på tur til Trøllkjerka for tre år siden. Nå er det klart for ny tur.

-Vi er glade for at skolen er interessert i «Trøllkjerka», det gir arbeidet vårt en helt ny mening, sier Leif Melby i Trøllkjerkas venner.

-For oss er samarbeidet med Trøllkjerke-entusiastene en flott mulighet for læring. Tenk så flott for våre elever å gå i skauen og høre disse kunnskapsrike og engasjerte pensjonistene fortelle spennende fortellinger om hulder og troll, sier Hanne.

For- og etterarbeid og opplegget på selve turen knyttes til kompetansemål i norskfaget med emner som eventyr, mytologi og lokale muntlige overføringer.

Elevene må ha med godt med mat (det blir mulighet for grilling) og drikke denne dagen, og kle seg etter været. Det er lov å ha med litt turgodt!

 

Vil du bli med på turen? Møt opp ved Melbybakken kl. 08.30!

 

1.-4. trinn og 8.-10. trinn møter opp ved Melbybakken kl. 08.30.

5.-7. trinn skal på overnattingstur kvelden før og kommer gående «skauleiers» fra Høltjernet.

Det er tre år siden skolen hadde tverrfaglig prosjekt om Trøllkjerka. Finnes det fortsatt rester av disse skapningene langs stien?