Jernverksteateret har gjort sitt for i år, men produksjonsapparatet har allerede begynt å tenke på neste års forestilling. I den forbindelse lurer kostymeansvarlig Synnøve Rundhaugen på om noen har kostymer de ikke lenger bruker. – I løpet av de 18 sesongene vi har spilt «Menn av malm, jenter av jern», har mange skuespillere vært innom i kortere og lengre perioder. Hvis noen sitter med kostymer, er vi interessert i å få dette til kostymelageret vårt, sier Synnøve. Hun tar også gjerne i mot enkeltplagg, stoffer/tekstiler til klær, hjemmestrikkede sjal (i jordfarger), som kan passe til teateret, eller private kostymer som tidligere er brukt i Jernverksteateret, og som de ønsker å gi til teateret. Ta kontakt med Synnøve på Facebook, eller telefon 97700105.

Vel blåst Jernverkshelg

Jernverkshelga 2017 – den attende i rekka, ble avviklet 4.-6.august. Været var som det pleier, svært varierende, og publikum og skuespillere måtte tåle litt regn under forestillingen både på fredag og søndag, men uten at det satte noen demper på stemningen. 540 personer løste billett til teaterforestillingen «Menn av malm, jenter av jern». Lysthuset og St. Pauls gruve var godt besøkt, med rundt 100 gruvevandrere fordelt på to dager.

Les om Jernverkshelga 2017:

Barn spiller en viktig rolle i Jernverksspillet (EUB 6.8.17)

Intens øving før Jernverkshelga (EUB 3.8.17)