Feiring filmklubb sparker i gang åpningssesongen søndag 3. september kl. 19.30, på Fløygir. Og hva passer vel bedre enn å vise Cinema Paradiso, den ultimate hyllest til den tradisjonelle filmen og kinoen som møtested?

Kiosken åpner kl. 19, og deretter er det bare å benke seg til. Filmen har 6 årsgrense, så her er det en fin mulighet for å innvie unga i en av filmhistoriens virkelige klassikere. Åpning ved leder i Feiring Filmklubb Stig-Are Melby. Innledning til filmen ved Anne Ekornholmen

– Velkommen til Feiring filmklubbs åpningsvisning!

Å høre komponist Morricones kjente toner til filmen er kanskje verd turen alene.

Stig-Are Melby, leder i Feiring filmklubb

Cinema Paradiso

Cinema Paradiso, Giuseppe Tornatore, 1988, 6 år
Oscarvinner fra Italia og manges favorittfilm! Filmen handler om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Som voksen og fremgangsrik filmskaper følger vi han tilbake til barndommen, når han reiser hjem til Sicilia for første gang på 30 år for å delta i hans læremesters – den gamle kinomaskinistens – begravelse. Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, vant Oscar for beste utenlandske film og fikk juryens spesialpris i Cannes. Filmen er et testament og en hyllest til kinoen som møtested, til den tradisjonelle filmen og til Sicilia. “Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri”, skrev VGs anmelder i 1989 og ga filmen terningkast seks. Å høre komponist Morricones kjente toner til filmen er kanskje verd turen alene.

Feiring filmklubb

Filmvisningene er for Feiring filmklubbs medlemmer. Alle kan bli medlem. Medlemskap følger kalenderåret, så i høst selger vi halvårsmedlemskap. Medlemskort selges i døra på visningskveldene på Fløygir.
Priser høst 2017:
Barn under 15 år: kr 100 for halvårsmedlemskap, inngang på filmvisning er gratis
Voksne over 15 år: kr 100 for halvårsmedlemskap, inngang på filmvisning kr 50

Aldersgrense står påført hver film i programmet. Feiring filmklubb følger Medietilsynets regler: Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt. Medietilsynet sier også: Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen.

Feiring filmklubb er medlem av Norsk Filmklubbforbund, filmklubb.no. Her finner du lister over filmene vi har tilgang til. Lik oss på Facebook, og kom med forslag til filmer vi kan vise. https://www.facebook.com/feiringfilmklubb/?fref=ts