Feiring filmklubb er siste tilskudd til foreningslivet i bygda. Feiring filmklubb skal vise film på Fløygir for folk i alle aldre.
Visningene er for filmklubbens medlemmer. Alle kan bli medlem! Medlemskap følger kalenderåret, så i høst selger vi halvårsmedlemskap. Medlemskort selges i døra på filmkveldene.
Priser høst 2017:
Barn under 15 år: kr 100,- for halvårsmedlemskap, inngang på filmvisning er gratis
Voksne over 15 år: kr 100,- for halvårsmedlemskap, inngang på filmvisning kr 50,-
For mer informasjon, se Feiring filmklubbs Facebooksider
For høstens program, se under.

Her er høstens program for Feiring filmklubb

3. september – kiosk fra kl 19:00
Kl 19:30 Cinema Paradiso, Giuseppe Tornatore, 1988, 6 år
Åpning ved leder i Feiring Filmklubb Stig-Are Melby
Innledning til filmen ved Anne Ekornholmen

Oscarvinner fra Italia og manges favorittfilm! Filmen handler om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Som voksen og fremgangsrik filmskaper følger vi han tilbake til barndommen, når han reiser hjem til Sicilia for første gang på 30 år for å delta i hans læremesters – den gamle kinomaskinistens – begravelse. Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, vant Oscar for beste utenlandske film og fikk juryens spesialpris i Cannes. Filmen er et testament og en hyllest til kinoen som møtested, til den tradisjonelle filmen og til Sicilia. “Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri”, skrev VGs anmelder i 1989 og ga filmen terningkast seks. Å høre komponist Morricones kjente toner til filmen er kanskje verd turen alene. – Velkommen til Feiring filmklubbs åpningsvisning!

1. oktober – To filmer! – kiosk fra kl 17:30
Kl 18:00 Kult og kort for stort og smått, passer for alle!

Det siste norske trollet og seks andre kortfilmer for barn i alle aldre. Både animasjon og film med folk. Programmet er satt sammen spesielt for Norsk Filmklubbforbund, benytt anledningen til å se kortfilm med de små! Varer i nesten én time.

Kl 19:30 Blade Runner, Ridley Scott, 1982, 15 år
Innledning til filmen ved Kjell-Asbjørn Bunæs

Legendarisk amerikansk science fiction fra 1982, som skildrer en mørk framtid i Los Angeles år 2019. I filmen gjør androider opprør mot menneskene i jakten på sitt innerste selv. Politimannen Rick Deckard (Harrison Ford) tar opp jakten, men begynner etter hvert å tvile på om oppdraget er moralsk riktig. Oppfølgeren Blade Runner 2049, med Harrison Ford og Ryan Gosling i hovedrollene, har premiere i Norge bare dager etter vår visning; 6. oktober 2017.

21. oktober – To filmer mens vi venter på Halloween! – kiosk fra kl 18:30 
Kl 19:00 A Nightmare before Christmas, Tim Burton, 1993, 11 år
Innledning til filmen ved Stig-Are Melby

Gresskarkongen Jack Skellington lever i den dystre Halloweentown i underverdenen, og er fornøyd med all den skrekken han kan spre. En dag oppdager han Christmastown, en fargerik og lykkelig verden fylt med moro og lek. Dette gjør Jack misunnelig, og han planlegger å kidnappe julenissen for å sette sitt preg på julen. En aksjon må settes igang for å hindre at dette skjer.

Kl 21:00 De Dødes Tjern, Kåre Bergstrøm, 1958, 12 år
Innledning til filmen ved Emil Melby

En av de store norske filmklassikerne. En sensommer reiser seks venner på tur til en avsidesliggende hytte i Østerdalen. Hytta eies av Bjørn Werner, bror til Lillan i gjengen, men de finner han ikke når de ankommer. Han er forsvunnet. Noen skremmende spor etter Bjørn ved et tjern i nærheten skaper uhygge og motstridende forestillinger i gjengen om hva som kan ha skjedd ham. De Dødes Tjern er en ikonisk norsk krim-, thriller- og skrekkfilm med Henki Kolstad, Henny Moan og André Bjerke i noen av hovedrollene.

19. november – kiosk fra kl 19:00
Kl 19:30 Ni liv, Arne Skouen, 1957, 9 år
Innledning til filmen ved Kjell Arne Melby

Filmen skildrer Jan Baalsruds dramatiske flukt fra tyskerne til Sverige under 2. verdenskrig etter en mislykket sabotasjeaksjon i Troms. Filmen ble nominert til Oscar i klassen for beste utenlandske film i 1957, men tapte for Federico Fellinis Cabirias netter. Det norske kinopublikummet kåret Ni liv til tidenes beste norske film i 1991, og under Bergen Internasjonale filmfestival i 2005 gjorde fagjuryen det samme. En nyinnspilling, Den 12. mann, i regi av Harald Zwart, har premiere på norske kinoer 1. juledag 2017.

17. desember – kiosk fra kl 17:30
Kl 18:00 Astrid Lindgrens jul, passer for alle!
Innledning til filmen ved Guro Ekornholmen

Én time med stemningsfulle og morsomme juleepisoder fra åtte av Astrid Lindgrens elskede filmer samlet på ett brett. Svensk tale, norsk tekst.