Om noen få uker setter Maren og Kine seg på flyet til Zambia i Afrika. Som representanter for Feiring menighetsråd ble de trukket ut til å være med Kirkens Nødhjelp på tur, for å styrke fasteaksjonen i den lokale menigheten.

Kirkens Nødhjelp ville ha søknader fra menigheter som ønsker å bli bedre kjent med deres arbeid og og partnere, og som vil jobbe for at Fasteaksjonen skal vokse som innsamlingsaksjon i menigheten og lokalsamfunnet. Maren søkte, på vegne av Feiring menighetsråd, som altså ble én av fire menigheter som får reise på 10 dagers tur til det afrikanske landet.

Maren Erstad er leder i Feiring menighetsråd, mens Kine Volle er Kirkens Nødhjelps-kontakt i menighetsrådet. De to Feiring-damene reiser sammen med to reiseledere og tre andre menigheter, blant annet Årnes.

– Vi gleder oss til å reise, og ser fram til å se hva Kirkens Nødhjelp har fått til med inntektene fra fasteaksjonen. Vi håper og tror at vi vil få en større forståelse for hva som er de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet, og hva vi som menighet kan bidra med, sier Maren. -Vi vet foreløpig ikke så mye om programmet, men vi gleder oss til å oppleve en annen kultur og bli bedre kjent med lokalbefolkningen, sier de to Feiring-damene.

Maren Erstad og Kine Volle forlater snart norsk høst til fordel for varmere strøk, nærmere bestemt Zambia i det sørlige Afrika.