Vi har lagt bak oss ei flott markedshelg. I år kom snøen også, og la ei fin ramme på ei helg fylt med stemning og yrende liv på Fløygir. Det hele starta med tenning av julegrana på Feiringtunet, med fakkelvandring til Fløygir, hvor uteboder og kafé var åpne og vokalgruppa Bris ønska velkommen med flott julesang. Deretter ble det julequiz med åpen bar.

Over 30 utstillere deltok på årets marked, åtte av dem utendørs med selvsnekrede markedsboder. Og det manglet ikke på ting å kjøpe: Fløygir var fylt til randen av strikkeplagg, julekaker, julenek, flatbrød, honning, julepynt og gaveartikler m.m. – alt av det hjemmelagede slaget. -Noen solgte godt, andre hadde kanskje håpet på mer. Men mange utstillere sa de hadde hatt det veldig hyggelig, og det håper vi de tar med seg i regnskapet, sier kulturminister Inger Melby.

Fløygir bugnet av varer av alle slag.

Julemarked i Feiring er ikke som andre julemarked. Her er det aktiviteter også utenom selve markedet. Kveldsarrangementer både fredag og lørdag, i tillegg til aktiviteter for unga. På søndag var det både juleverksted, natursti og eventyrstund i lavvoen. -Dette er kanskje noe vi trenger å markedsføre bedre. Det var plass til langt flere unger på disse aktivitetene, sier Inger, som gjerne vil ha tilbakemeldinger fra besøkende og andre om hva slags aktiviteter de ønsker seg på julemarkedet.

Godt samarbeid mellom deltagerne på nissenaturstien.
Hyggelig juleverksted

Lørdag var det kåring av av Feiringgenseren. Turid Tømta gikk av med seieren i konkurransen om designe Feiringgenseren, med mønster i nydelig brun, grønn og blå som vil passe til både herre, dame og barn. Mønsteret skal nå gjennom noen småjusteringer, før det frigis en gang på nyåret. Vi gratulerer Turid, og takker for en flott Feiringgenser!

Turid sitter modell for Feiringgenseren, som hun har designet og strikket.

En stor gjeng av mennesker har gjort en formidabel innsats for å få dette arrangementet i havn. Kafeen har til enhver tid vært betjent med fire-fem mennesker, og kafédrift medfører som kjent både planlegging, innkjøp, baking, smøring, oppvask og pengetelling. Fløygiplassen og bodene var pyntet med julelys og granbar, bålpanner og halmballer, for ikke å snakke om det store juletreet med lys, og sånt kommer jo ikke på plass av seg sjøl. Torsdag kveld var en gjeng i sving for å henge opp snøkrystallene langs vegen, like fine i år som i fjor! Verkstedsledere, eventyrleser, konferansierer, pinnebrødsteikere, quizmaster, pubpersonale, plakatskrivere, fotografer og bodfraktere – en stor takk til dere alle. Og ikke minst takk til Inger og gjengen i kulturdepartementet for ustoppelig engasjement og innsats.

Trivelige uteboder skaper god stemning på uteplassen.
Folk hygget seg på julemarked både fredag, lørdag og søndag.
Mange i sving på kjøkkenet under markedshelga. F.v. Kjellrun, Kristin, Heidi og Irene.