Akebakken mellom Sør-Skålerud og Stenberg, også kalt «Feirings tøffeste akebakke», er nypreppet, og det er fantastiske forhold!

Arne Saxhaug (som bor øverst i akebakken) og Tore Bjørnstad (som bor nederst i akebakken), prøver å preparere den etter snøfall så det alltid skal være mulig å få seg en aketur, om lysten skulle melde seg. -Slike behov kan jo komme plutselig og uventet, så da er det viktig at det er i orden, sier Tore. -Ja, og fullmåne og hodelykt er jo en fantastisk kombinasjon, supplerer Arne, som et hint til de som måtte tenke at det blir fort mørkt om eftan nå.

Arne og Tore, grunneiere i hver sin ende av akebakken, ønsker aketrafikk velkommen!

Prepping med traktor

Tore sitter på traktoren og Arne kommer med positive tilrop og gjerne en kaffeinvitasjon når han hører «løypemaskinen» utenfor huset sitt. Etter en kaffekopp tar Tore fatt på selve preppingen av akebakken, og det fine underlaget for snowracere og akebrett oppstår ved at møkkaskuffa slepes etter traktoren ned til Stenberg. Akebakken blir da ca 800 meter lang og har et fall på 100 høydemeter.

Ikke akkurat Bogstadveien

Arne og Tore ønsker at alle som har lyst tar seg en tur, og de synes at det bare er hyggelig om folk passerer på tunet. -Ikke vær redd for å krysse privat grunn, vi syns bare det er koselig med litt liv, sier Tore, og legger til: -Vi bor jo ikke akkurat i Bogstadveien heller. Akebakken er jo også flott å benytte når man går tur. I kombinasjon med Bamrudvegen, blir det en flott runde i variert terreng.

Garantert bilfritt!

Man kan parkere hos Arne, Tore eller ved den brune garasjen på Bamrudvegen nederst i akebakken. -Vi regner med at folk ikke er så langt unna om vi skulle bli parkert inne, sier Arne. -Men å parkere i akebakken ser vi ublidt på, for den skal være garantert bilfri!

Om du ikke vet hvor Skålerud og Stenberg er, og må søke det opp i et kart: adressen er Bamrudvegen 118 og Skålerud 55.

God tur!

Her kan du ble med på en tur nedover Feirings tøffeste akebakke!