Svart-hvitt, matiné, barnefilmer, klassikere, drama og stumfilm og filmklubb-pub: Her er hele programmet for første semester av 2018.
-Velkommen til filmvisning på Fløygir, ønsker styret i Feiring filmklubb:
Leder Stig-Are Melby, Sigurd Bjørndal, Emil Melby, Anne Ekornholmen, Guro Ekornholmen, Kjell-Asbjørn Bunæs, Marius Melby
—–
Filmklubbkiosken tilbyr blant annet sjokolade, popcorn, pez (ta med egen dispenser!) og papirlommetørkler for den lettrørte.

Søndag 21. januar 2018

Kl 18:00 Min nabo Totoro – tillatt for alle, 1t 26 min
Japansk animasjonsfilm fra 1988 hvor søstrene Satsuki og Mei flytter til et gammelt og merkelig hus på landet for å komme nærmere moren som er på sykehus. Her oppdager de raskt noen rare småkryp som den gamle nabokona kaller sot-troll, som bare barna kan se. Snart møter de en stor og snodig krabat med mye pels, mørk stemme og en diger munn. Han heter Totoro, og han er kanskje rar, men skummel er han ikke. Han har magiske krefter og dukker opp når jentene trenger det som mest. Totoro viser jentene til og med en flygende kattebuss! Denne tidløse perlen regnes blant de beste animasjons-filmene gjennom tidene og anbefales på det varmeste for alle. Regissert av Hayo Miyazaki og produsert av det legendariske Studio Ghibil. Norsk tale.
Kl 20:00 Oldboy – 18 år, 2 t Brutal Sør-Koreansk thriller fra 2003. En film i regissør Park Chan-wooks trilogi om hevn, basert på japansk manga med samme navn. Filmen følger en persons søken på svar etter å ha vært innesperret i en celle i 15 år uten å vite noe om gjerningsmannen eller dens motiver. Kona blir drept og dattera forsvinner, mens han får vite gjennom TV’en at han er hovedmistenkt for drapet. Oldboy dro inn juryens store pris i Cannes 2004.

Fredag 2. februar – filmklubb-pub!

Kl 20:00 Easy Rider – aldersgrense 18 år pga skjenkebevilling, 1 t 34 min
Wyatt (Peter Fonda) og Billy (Dennis Hopper), to unge «bikere» selger unna noe dop, putter pengene i bensintanken og legger ut på en tur tvers over det amerikanske kontinentet, fra Los Angeles til New Orleans. En klassisk roadmovie fra 1969 om hippietilværelsen og den amerikanske motkulturens ønske om et liv langt unna de A4-pregede, konforme småsamfunnene. Jack Nicholson ble Oscar-nominert for sin birolle i denne filmen og Steppenwolfs låt «Born to be wild» ble en stor hit. Amerikansk drama. Regi: Dennis Hopper

Søndag 4. mars – svart/hvitt-kveld

Kl 18:00 Generalen – tillatt for alle, 1 t 22 min
Buster Keaton var en av stumfilmhistoriens største stjerner, og generalen fra 1926 er hans store mesterverk. Filmen utspiller seg under den amerikanske borgerkrigen hvor Johnnie Gray (Keaton) er lokfører på lokomotivet Generalen. En dag stjeler nordstatssoldater lokomotivet, og om bord i toget er også Grays kjæreste, Anabel, som blir tatt med som gissel. Vår helt, Johnnie Gray, tar opp jakten med et annet lokomotiv, og en forrykende action-komedie ruller i gang. Her er det mye å le av for alle mellom 1 og 100 år. Regi Buster Keaton og Clyde Bruckman.
Kl 20:00 Til siste åndedrag – 16 år, 1 t 30 min
Jean-Luc Godards «À bout de souffle» fra 1960 ble filmet på fire uker, med minimalt budsjett, uten kunstig lys og nesten uten manus. Som en av regissørene i «den franske bølgen» brøt Godard frekt med alle tradisjonelle konvensjoner og lagde filmkunst. I hovedrollene som biltyven og journaliststudenten i denne hyllesten til amerikansk gangsterfilm, ser vi Jean-Paul Belmondo og Jean Seberg. Det blir ikke mer stilfullt enn dette. Fransk drama.

Torsdag 8. mars – Obs, matiné!

Kl 13:00 The Sound of Music – 7år, 2 t 56 min
I klassikeren fra 1965 møter vi Kaptein Von Trapp (Christoffer Plummer), en bitter enkemann og streng far, som oppdrar sine sju barn med militær disiplin. For å ta seg av ungene, ansetter han guvernanten Maria (Julie Andrews), som egentlig skulle være i kloster, men som med sang og livsglede, snur opp ned på Von Trapp-familiens tilværelse. Og i det musikalske herskapshuset i Salzburg i 1938 er det lov å synge med! Amerikansk musikal. Regi: Robert Wise.

Søndag 15. april

Kl 18:00 Døden på Oslos S – 12 år, 1 t 39 min
Døden på Oslo S var en stor suksess da den kom i 1990, med fargerike karakterer, kul dialog og Dum Dum Boys på soundtracket. Norske ungdommer valfartet til kinoene for å se hvordan Ingvar Ambjørnsens ungdomskrim tok seg ut på lerretet. Regissør Eva Isaksen viser oss et Oslo i vekst – Oslo Plaza, Oslo spektrum, Oslo S var alle nye på denne tiden. Sammen med byen vokser også filmens hovedpersoner, i møtet med dop, vold og prostitusjon – og ikke minst, den mystiske Lena.
Kl 20:00 This is England – 15 år, 1 t 41 min
Vi følger en ungdomsgjeng i Margaret Thatchers England i 1983. Falklandskrigen er over, arbeidsledigheten er stor, og ungdommer søker mening og samhold i forskjellige subkulturer. Vi møter Shaun, en ensom tolvåring som har mista faren sin i krigen, og som finner et fellesskap i en gjeng eldre med skinheads. Shane Meadows personlige film fra 2007 er allerede blitt en klassiker, ikke minst på grunn av Thomas Turgooses suverene prestasjon i hovedrollen.

Søndag 6. mai

Kl 18:00 Goonies – 9 år, 1 t 54 min
Det er 1985 og to unge brødre tar på seg et stort ansvar når de skal redde huset og nabolaget sitt fra å jevnes med jorda, til fordel for en dekadent golfbane. I sin frenetiske jakt på penger finner de et skattekart, samler gjengen, som kaller seg «The Goonies» og legger ut på eventyr. Filmen er regissert av Richard Donner som før Goonies hadde laget filmene om Supermann, og senere stod bak «Dødelig-våpen» filmene. Blant Gooniene finner vi Sean Austin og Josh Brolin som senere skulle bli berømte skuespillere, og Corey Feldman som var med i alle eventyrlystne guttegjenger som ble festet til film på 80-tallet. Har du fulgt med på Stranger Things-serien? Her har du en av inspirasjonskildene.
Kl 20:15 Top Gun 12 år, 1 t 50 min
Top Gun er regissert av Tony Scott, og det var filmen som gjorde Tom Cruise til en superstjerne. Tom Cruise spiller jagerflypiloten Pete «Maverick» Mitchell som er elev ved marinens eliteskole, Top Gun, for USAs beste piloter. Sammen med «Iceman» konkurrerer de om å gjøre de mest vågale stuntene i lufta. «Mavericks» skolegang blir også mer spennende og mer komplisert ved at han forelsker seg i ei ung lærerinne ved skolen. Her blir det action, romantikk og «Take my breath away».

Medlemskap og aldersgrenser

Filmvisningene er for Feiring filmklubbs medlemmer. Alle kan bli medlem. Du kan kjøpe medlemskort i døra på visningskveldene.
Pris for helårsmedlemskap 2018: Barn under 15 år: kr 200, inngang på filmvisning er gratis Voksne over 15 år: kr 200, inngang på filmvisning kr 50
Feiring filmklubb følger Medietilsynets regler: Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt. Medietilsynet sier også: Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen.
Kiosken åpner 1/2 time før filmvisning – husk egen Pez-dispenser!