Helga 16.-18.mars blir det en ny omgang med fart og fjær, tull og tøys, egg og røre. Da flytter bonden Paal Hønesen og alle hans fjærkledte venner inn på Fløygir, for sjuende gang.

Til inntekt for felleskapet

-Fløygir trenger inntekter for å overleve. Påskeeggerøre ble opprinnelig skrevet og satt opp som et bidrag til felleskassa, og nå er det på tide å hente det fram igjen, sier manusforfatter og regissør Lisa Brodshaug. Med seg på laget har hun Rannveig Finsen og Tore Bjørnstad som produksjonsledere, Karin Melby Bjørnstad som musiker og sanginstruktør, i tillegg til at Guro Ekornholmen er med som rådgiver på manus og regi. En rekke andre folk er også i sving allerede, med kostymer, kulisser, lys, PR og ikke minst: de rundt 20 skuespillerne som skal fylle hønsegården på Eggerud Gård, i alderen 6 – 72 år. De fleste av dem har vært med tidligere, men det er også et par nye fjes.

Fra søndagens øving til Påskeeggerøre, forløpig uten fjær.

-Godt det ender godt

En av de som har vært med på alle oppsetningene gjennom 15 år, er Astrid Ekornholmen -Det er så moro å væra en del av denna gjengen med folk i alle aldere, sier Astrid, som spiller gamlehøna Juveline Pompadour. -Det er et veldig aktuelt støkke, med temaer som mobbing og fremmedfrykt, og det står seg godt år etter år. Og så er jeg så glad for at godheta seirer til slutt, og at Gamlehøna får pensjonere seg å fortsatt væra en del av gjengen, sjøl om hu har drivi med juging og bakvaskelser, ler Astrid.

650 mennesker så «Påskeeggerøre» i 2015, fordelt på fem forestillinger. Nå blir det altså nye muligheter for å få med seg det tradisjonsrike dramaet fra hønsegården.

Billettsalget har startet!

Telefon 94 19 49 94. Send SMS med navn, antall billetter (voksne/barn) og ønsket forestilling. Du vil få en manuell bekreftelse på bestillingen (det kan ta noen timer, da telefonen ikke er døgnbetjent).

Les om Påskeeggerøre i 2015 (Eidsvoll Ullensaker Blad)

 

Se flere filmsnutter om Påskeeggerøre her!

Skuespillere fra 6-73 år

Påskeggerøre er et familieteaterstykke skrevet av Lisa Brodshaug. Stykket ble skrevet og første gang oppført i 2003. I 2004 ble Påskeeggerøre kåret til årets beste manus i amatørsjangeren av Norsk Teaterråd.

Stykket handler om livet på Eggerud gård, en hønsefarm som er viden kjent for sin produksjon av gullegg. Hønesen er blitt kjendis og har mottatt priser for eggene sine, takket være gammelhøna Juveline Pompadour. Juveline går snart av med pensjon og skal overlate tronen til den selvhøytidelige jålehøna Chrystellina Ballerina von Dill Dall. Tilsynelatende lykke og harmoni råder i hønsegården når fremmedhøna Lilly Satay fra Singapore gjør sitt inntog og skaper furore med sine brune fjær og nysgjerrighet.

Stykket varer i ca. halvannen time, inneholder mye sang og musikk og passer for voksne og barn.

(Bildene er fra forestillingen i 2015)

Paskeeggerore
På Eggerud gård lever hønene sitt eget liv når bonden ikke ser. F.v Jålehøna Chrystellina (Hanne Jevnaker), Kammerhøna Kamille (Anne Ekornholmen) og kaklehønene Tuppe (Åse Karin Nerbø) og Lillemor (Tanja B Halvorsen)

 

paskeeggerore
Det vokser og gror på Eggerud gård: Nye kull med kyllinger bidrar til eggerøre.

 

paskeeggerore
Solvor Stusselighøne (Irene Brodshaug) studerer floraen i farger og blir tittet over skuldra av den nyinnflyttede høna Lilly Satay (Suriati Supani Bamrud) fra det fjerne Østen.
paskeeggerore
Best i alt: Jålehøna Chrystellina (Hanne Jevnaker) mener hun har en velfortjent plass på gullstolen i gården, og går ikke av veien for å tråkke noen ned.

 

paskeeggerore
Tuppe og Lillemor (Åse Karin Nerbø og Tanja B Halvorsen): To lekre kvinnfolk i sin aller beste overgangsalder.