Søndag 18.februar er det skitur til hytta til Eva og Jørn Brodshaug. Hytta ligger ved Steintjernet på østre del av Totenåsen. Dette er en lengre tur, og den siste delen går over flott kupert terreng ca 600 moh.

En kan gå enten fra Vangen eler Dalen/Øverbygda i nord-Feiring eller fra bommen i Dalbekkvegen (vegen er ikke brøyta). Løypa går via Skomakertjernet (løype på begge sider av tjernet). Distansen fra Vangen er ca 9 km, fra Skomakertjernet ca 6 km. I nord-Feiring er det best parkeringsmulighet i Vangen, og det er noen få plasser i Dalen/Øverbygda.

Dersom en ønsker en kortere tur, kan en også kjøre bil opp via Fjellhaug i Totenvika, der er det betalingsbom (50 kr).  En parkerer da ved Annergardsmyra. Navnet står på turskilt og det er også en oppslagstavle på plassen. Det er god plass til parkering, og det er det ca 150 m å gå til hytta. Derfra er det fint å gå på myrene i løypa som kommer fra Feiring.

-Forrige gang det var tur til Steintjernet var i 2014, da var det 11 besøkende, så det tallet må vi vel prøve å slå i år, sier Irene Bjørndal i Feiring IL. -I år med så flotte snøforhold, kan det bli en fin opplevelse å ta turen til Steintjernet, og kanskje blir det sol.

 

Hytta ligger ved Steintjernet på østre Toten.