Komle (og så kalt kompe eller raspeball) er tradisjonsmat flere steder i landet, men best kjent blant vestlendinger, som nok også er vant med begrepet «Komle-torsdag». Snart kan du også oppleve «Komle-torsdag» også  i østlandsbygda Feiring! Torsdag 1.mars kl. 16-19 serveres komle med tilbehør på Fløygir.

-Vi serverte komle under Feiring matfestival for noen år siden. Det var veldig populært, både blant innflytta vestlendinger og andre, så vi tenkte vi kunne prøve oss med middagsservering på Fløygir, sier de innflytta vestlendingene Tore Nedrebø og Frode Hansen.

Man trenger ikke være vestlending for å sette pris på en sånn middag!

Tilbehør og serveringsmåter varierer fra sted til sted, men gutta fra Jæren og Etne er enig om at et skikkelig komlemåltid skal inneholde komle, salt sauekjøtt, pølse, kålrotstappe og bacon, og selvsagt med melk i glasset, enten surmjølk eller vanlig mjølk.

Nedrebø og Hansen står sjøl ved grytene denne torsdagen, og håper mange tar turen til Fløygir for en smak av vestlandet.

Et eventuelt overskudd går til Fløygir.

Priser

Stor porsjon: 180, – Liten porsjon: 100,-

Pølse med lompe: 20,-

(Vipps eller kontant)

 

Vestlandet var godt representert på Feiring matfestival i 2012. Nå blir det «Komle-torsdag» på Fløygir! F.v Frode Hansen (Etne), Tore Nedrebø (Klepp) og Torbjørn Ellingsen (Sogndal), for anledningen komlesponset av Stangeland Mølle.