Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2018 heter «Ja, vi elsker dette vannet!» . Fasteaksjonen forgår over hele landet nå, og tirsdag kl. 18-20 er årets konfirmanter i Feiring i sving.

-Fasteaksjonen samler inn penger til hovedsakelig vann, og noe sanitær. Fasteaksjonen er den eldste innsamlingsaksjonen vi har i Norge. I 2017 ble det samlet inn 36,5 millioner kr, og dette har vi på landsbasis tenkt til å slå i år, sier Maren Erstad, leder i Feiring menighetsråd. Hun var, sammen med menighetsrådkollega Kine Volle, med på mobiliseringsreise for Fasteaksjoen sammen med Kirkens Nødhjelp til Zambia høsten 2017. -Her fikk vi se hva blant annet pengene kan gå til, men også hvor sårt nødvendig de er.  Vi har tenkt  holde foredrag om turen vår, og vil komme tilbake med dato.

-Vannet minner mer om vaffelrøre enn om rent vann, kommenterer Maren Erstad, som selv har sett vannproblematikken på nært hold i Zambia.

-Dersom du gir 200kr, så vil du gi vann til et menneske resten av livet.  Vann er viktig uansett hvor du bor, og vi i Norge har tilgang på det når vi har behov for det, mens andre har ikke tilgang på vann, og må gå opptil 2 mil for å få tak vann som ser ut som gammel «vaffelrøre», sier Maren, og legger til: Her har vi sjansen til å bidra, blant annet til å byggebrønner – Dette er diakoni på sitt beste!

Maren oppfordrer til å ta godt i mot konfirmantene våre som kommer tirsdag kveld med bøsse. De er nemlig klare for å gjøre en innsats for Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon.

Her kan du lese mer om hva fasteaksjonen er og bidrar med

-Ta godt i mot konfirmantene tirsdag kveld, oppfordrer Feiring menighetsråd.