Vi boltrer oss i 80- og 90-tallet på helgens filmklubbvisninger!

Døden på Oslo S var en stor suksess da den kom i 1990, med fargerike karakterer, kul dialog og Dum Dum Boys på soundtracket. Norske ungdommer valfartet til kinoene for å se hvordan Ingvar Ambjørnsens ungdomskrim tok seg ut på lerretet. Regissør Eva Isaksen viser oss et Oslo i vekst – Oslo Plaza, Oslo spektrum, Oslo S var alle nye på denne tiden. Sammen med byen vokser også filmens hovedpersoner, i møtet med dop, vold og prostitusjon – og ikke minst, den mystiske Lena.
12 år, 1 t 39 min
Kiosk og billettsalg åpner kl 17.30
Mer om filmen her

Fra filmen «Døden på Oslo S», med regi av Eva Isaksen (1990)

 

Film nummer to denne kvelden er «This is England» kl 20.00

Vi følger en ungdomsgjeng i Margaret Thatchers England i 1983. Falklandskrigen er over, arbeidsledigheten er stor, og ungdommer søker mening og samhold i forskjellige subkulturer. Vi møter Shaun, en ensom tolvåring som har mista faren sin i krigen, og som finner et fellesskap i en gjeng eldre med skinheads. Shane Meadows personlige film fra 2007 er allerede blitt en klassiker, ikke minst på grunn av Thomas Turgooses suverene prestasjon i hovedrollen.
15 år, 1 t 41 min

Medlemskap og priser
Filmvisningene er for Feiring filmklubbs medlemmer. Alle kan bli medlem. Du kan kjøpe medlemskort i døra på visningskveldene.
Pris for helårsmedlemskap 2018: Barn under 15 år: kr 200, inngang på filmvisning er gratis Voksne over 15 år: kr 200, inngang på filmvisning kr 50

Les mer om Feiring filmklubb på Facebook