Jernverkshelga 2018 må avlyses på grunn av skogbrannfaren. -Vi så dessverre ingen mulighet til å avvikle arrangementet på en forsvarlig måte. Dette er kjedelig for oss, og for alle som hadde tenkt å ta turen til Jernverkshelga i år, men vi kan ikke gamble med sikkerheten, sier leder for styringsgruppa Hanne Jevnaker.

Selv om det er meldt noe nedbør i helgen, er det ikke nok til å stoppe den ekstreme skogbrannfaren.

Beslutningen om å avlyse ble tatt torsdag 26.juli i et ekstraordninært møte med representanter fra styringsgruppa for Jernverkshelga, Feiring jernverks venner og en representant fra Feiring brannlag. Det jobbes nå med å varsle alle berørte instanser og å få informasjonen ut til publikum.

Neste år markeres 20 år med Jernverkshelga. -Vi lover å komme sterkt tilbake, og ønsker alle velkommen til Jernverkshelga 2019, 2.-4.august, sier Hanne Jevnaker.

Les mer i EUB: Jernverkshelga avlyst