Amund Fjøsne (23) fra Feiring er ingeniørstudent og har vært med å designe og bygge en elektrisk bil med fire motorer. Nylig hentet han hjem en gjev 2.plass i verdens mest prestisjetunge konkurranse for ingeniørstudenter.

Amund er snart halvveis i ingeniørstudiet ved NTNU i Trondheim, men har mer praktisk erfaring enn mange andre har etter flere år i arbeidslivet. Studentorganisasjonen Revolve NTNU er en mulighet for studenter som ønsker å løse faktiske problemer og få ledererfaring, ved siden av studiene. Organisasjonen minner mer om en bedrift, med eget styre, markeds- og produksjonsavdeling.

Praktisk erfaring

Den første bilen sto ferdig i 2012, og siden den gang har nye kull med studenter produsert biler hvert år. I år har altså Amund vært med på laget. Bilen han har vært med på å bygge, har en toppfart på 115 km/t og sparker godt fra seg med 0-100 km/t på 2.2 sekunder.  -Det er en fin vei inn i arbeidslivet. Man blir kjent med bedrifter og skaffer seg et nettverk, ved siden av å få ledelseserfaring og få erfaring med å løse faktiske ingeniøroppgaver, forteller Amund.

Som teknisk leder har Amund hatt ansvaret for bilens tekniske løsninger. Foto: FSG Mediateam

Leder for teknisk team

Som teknisk leder har Amund ledet et teknisk team på 20 personer, og hatt det overordna ansvaret for bilens tekniske innretninger. -Det har vært et travelt år, med mange arbeidstimer ved siden av de ordinære studiene. Det er teamarbeid på høyt plan, og en enorm driv i gruppa for å få til et godt resultat, forteller Amund. Nylig kom han hjem fra Tyskland, Østerrike og Spania, hvor laget fra Norge gjorde det sterkt i flere konkurranser. Den gjeveste var 2.plassen i Formula Student i Tyskland – verdens mest presisjetunge konkurranse for ingeniørstudenter. -Det var langt over forventa resultat, for konkurransen er knallhard, sier Amund, som er en snartur i hjemtraktene før han reiser tilbake til Trondheim for videre studier.

Mer enn en lekebil: Studentenes elektriske bil har fire motorer og gjør 0-100 km/t på 2.2 sekunder. Foto: FSG Mediateam

 

Jubelen sto i taket da laget fra Revolve NTNU tok 2.plassen i den prestisjetunge konkurransen i Tyskland. Foto: FSG Mediateam

 

Amund har mer praktisk erfaring enn de fleste ingeniørstudenter. Her med bilen som han har vært med å bygge. Foto: FSG Mediateam