I år er Feiring skole 60 år, og det skal feires! Elevene er i full gang med å planlegge den store festkvelden, og håper du vil bli med på markeringen!

Nærmiljøuka

Tirsdag 25.september kl. 17-20 blir det jubilumsaften på Fløygir, med konsert, moteoppvisning, kafé og utstillinger. Uka før har skolen den årlige nærmiljøuka, og da skal eleven for fullt i gang med å fordype seg i historien fra 1958 og fram til i dag. Elevene skal finne ut mer rundt temaene trender, teknologi og kommunikasjon. Hvordan har motene forandret seg på 60 år, hva gikk lærere og elever kledd i og hva slags hårfrisyrer var vanlig på 60, -70, 80-tallet? Hvordan holdt man kontakt med hverandre i en verden uten mobiltelefoner og Facebook? Hva lekte de med i friminuttene, og hva drev ungdommen med på fritida?

Inviterer bygda inn

Gjennom nærmiljøuka ønsker skolen å invitere bygda inn! Det trengs både inspirasjon og ekstra hender – kanskje du kan bidra? -Vi vet det er mye ressurser der ute, både hos enkeltpersoner og i lag og foreninger, og tar gjerne i mot ideer og hjelp, sier rektor Jorun Wenger. Det er mulighet for å ha stand på Fløygir, komme til skolen og fortelle om «gamle dager», vise fram gjenstander og gamle bilder, for å nevne noe. Kanskje nettopp du kan bidra med noe som kan gjøre dagens elever bedre kjent med vår nære fortid? Ta kontakt med skolen på telefon 66107380.

Pensjonistforeningen har allerede tatt utfordringen og inviterer til museumsdag på Fløygir fredag 21.september. I den forbindelse søker de gjenstander som kan være artig for dagens unge å se og få vite hva ble brukt til. Har du gjenstander som kan lånes ut til dette formålet? Ta kontakt med pensjonistforeningen v/Hans Ekornholmen, telefon 90167110.

-Jubileumsfesten den 25.september er åpen for alle, og vi håper å se deg der, avslutter rektor Jorun.