Rundt 250 personer besøkte pensjonistforeningens vellykkede museumsdag på Fløygir fredag.
220 gjenstander
Over 20 personer hadde levert inn bruksgjenstander og redskap som stammet fra tidlig på 1800-tallet og fram til i dag. Hele 220 gjenstander ble stilt ut. Alt ble registrert og sortert i ulike stands i storsalen på Fløygir. Her var det hjemmelagde skøyter fra ca. 1820, en budstikke fra 1875, kjøkkenutstyr og arbeidsredskap fra de siste 150 åra, gamle skolebøker, alt utstyr for spinning og karding. Her kunne en også følge utviklingen av skrivemaskiner, fotoapparater, radioer og telefoner de siste hundre åra.
Elever og lærere
Alle elever og lærere fra Feiring skole besøkte utstillingen på formiddagen. I løpet av ettermiddagen var det godt over hundre mennesker som kom for å se utstillingen og mange besøkte også kafeen. Til sammen ble det rundt 250 personer som besøkte utstillingen og fikk  glimt av vår nære fortid.
Styret i pensjonistforeningen takker for samarbeidet med Feiring skole, takk også til alle som velvilligst lånte oss gjenstander og som dermed gjorde utstillingen mulig.
-Stor takk også til alle andre som hjelp til med få i stand museumsdagen, sier pensjonistforeningens leder, Hans Ekornholmen.
Kjersti Røise var tidsriktig kledt opp og hadde laget utstilling med husgeråd og magasiner. -Det var så hyggelig å ha besøk av elevene. Noen jenter fant oppskrift på gensere fra 60-tallet som var helt i skuddet, forteller hun.

 

Mange kom for å se på gjenstander som ikke lenger er i bruk, men som mange fortsatt husker.
Fra Feirings eldste telefon (1920) og nesten fram til i dag.

 

Museumsdagen på Fløygir brakte fram minner for de eldre, og ny kunnskap for de yngre.