Høsten er her, det er mørkere om kveldene. Hva er vel bedre enn å trekke inn i vår lokale kinosal på Fløygir med popcorn og brus, og nyte gode filmklassikere? Her kan du lese om høstens filmer for store og små!
  • Visningene er for Feiring filmklubbs medlemmer. Alle kan bli medlem. Du kjøper medlemskort i døra på filmkveldene. Pris for helårsmedlemskap 2018: 200 per person. Inngang på filmvisning koster 50 kr over 15 år og er gratis for alle under 15. Husk å følge Feiring filmklubbs facebookside!
  • Medietilsynets regler ang. aldersgrenser: Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt. Husk at barn og unge er ulike. Ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen.
  • Kiosk og billettsalg åpner en halv time før filmvisning – ta gjerne med egen Pez-dispenser!
Hilsen styret i Feiring filmklubb: Stig-Are Melby, Sigurd Bjørndal, Anne Ekornholmen, Guro Ekornholmen, Kjell-Asbjørn Bunæs, Marius Melby, Petter Osbak.
Popcorn, Pez, sjokolade – og lommetørklær for den sentimentale. Velkommen til filmklubben!

Program høsten 2018

Søndag 9. september
17.00 Maur i rompa Bram er 6 år og gleder seg veldig til å begynne i førsteklasse. Men han får en overraskende start da læreren ber ham sitte stille. Det synes Bram er umulig. Han er nemlig sikker på at beina er laget for å bevege seg. Filmen ble godt mottatt av norske filmanmeldere: «Ellevill, klønete, impulsiv, morsom, glad, smart, nysgjerrig. En slags Emil fra Lønneberget» skrev Stavanger Aftenblad. Nederlandsk, regi: Anna van der Heide (2012), tillatt for alle, norske stemmer, 1 t. 23 min.
19.00 Paris, Texas En utmagret mann kommer halvt bevisstløs ut av ørkenen nær den mexicanske grensa i Texas. Ikke snakker han og ikke vil han ha kontakt med noen, men han er svært målbevisst. Det viser seg at han vil til Paris i Texas, symbolet for hjem og familie, som han har forlatt fire år tidligere. Med den nylig avdøde Harry Dean Stanton i hovedrollen, samt bl.a. Hunter Carson og Natassja Kinski. Amerikansk drama, regi: Wim Wenders (1984), 12 år, 2 t 24 min.
Lørdag 13. oktober
18.00 Småtasser i knipe: kortfilmer for de minste En pakke med fire filmer for filmklubbens yngste medlemmer. Alle laget av Hermina Týrlová – «den tsjekkiske animasjonsfilmens mor». Filmene er uten dialog, og har et enkelt og morsomt uttrykk. De rampete gutta 8 min., Mauren Ferda på nye eventyr 17 min., Ferda sitter fast! 10 min. og Ferda i maurtuen 16 min. Tsjekkisk animasjon, regi: Hermina Týrlová (1973/77), tillatt for alle, 51 min.
20.00 Walk the line – filmpubkveld! I 1955 spaserte en tøff, radmager gitarist som kalte seg J.R. Cash (Joaquin Phoenix) inn i Sun Studios i Memphis, Tennessee. Det ble skjellsettende for amerikansk kultur. Med drivende akkorder, intenst blikk og dyp stemme, sang Cash bitende sanger om kjærlighetssorg og overlevelse, fylt av virkelig liv – ulikt noe annet. Reese Witherspoon som June Carter fikk Oscar for rollen. Denne kvelden har filmklubben skjenkebevilling! Amerikansk drama/musikkfilm, regi: James Mangold (2005), 11 år, 2 t 16 min
Søndag 18. november
18.00 Giftige løgner I film nummer to med Ingvar Ambjørnsens Pelle og Proffen blir guttene innblandet i miljøkriminalitet på Sørlandet. Vi viser oppfølgeren til «Døden på Oslo S» som filmklubben hadde på programmet i vår. Her er det forelskelse, ungdommelige forviklinger og samfunnsengasjert detektivvirksomhet! Med Håvard Bakke, Tommy Karlsen og Helle Figenschow. Norsk ungdomsthriller, regi: Martin Asphaug (1992), 11 år, 1 t 26 min.
20.00 Me, you and everyone we know Richard (John Hawkes) er nyskilt far til to barn: Robby på 7 år som sjekker damer på internett, og Peter på 14, som litt motvillig stiller som forsøkskanin når nabojentene vil konkurrere om hvem som er «best i senga». Richard treffer Christine (Miranda July). Hun kjører pensjonist-taxi på dagtid og lager eksperimentell kunstvideo på fritiden. Søt musikk oppstår, med fullstendig kaos som resultat. Amerikansk indiedrama, regi: Miranda July (2005), tillatt for alle, 1 t 30 min.
Søndag 16. desember
18.00 Den magiske juleesken Julius bor på barnehjemmet Klokkerly, og har et spesielt forhold til julen. Bestyreren Alfred har nemlig fortalt at det var julenissen som kom med ham en julaften for åtte år siden! De store guttene sier det bare er Alfred som kler seg ut som julenissen og at det hele er bare tull, men hvem er det da som snakker fra juleesken? Frisk barnefilm for familier i adventstida. Dansk animasjon, regi: Jacob Ley (2016), tillatt for alle, norske stemmer, 1 t 15 min.
20.00 Die hard En gruppe terrorister har okkupert en bygning i L.A., tatt gisler og erklært krig. Men én mann har greid å unngå å bli oppdaget; en politimann på ferie. John McClane (Bruce Willis) er i byen for å tilbringe juleferien med sin eks-kone. Kun bevæpnet med en tjenesterevolver og egen kløkt, starter McClane sin private enmannskrig mot terroristene med legendariske Alan Rickman i spissen. Willis uttalte nylig at «Die hard» ikke er noen julefilm, men det hører vi ikke på! Amerikansk action, regi: John McTiernan (1988), 18 år, 2 t 12 min.