Tekst: Tomine Hagen, Ingrid Stefferud Osbak og Nora Ekornholmen

Hver lørdag møtes elevene på skolen for å jobbe med forskning og programmering i konkurransen First LEGO League. Dette er en stor konkurranse som arrangeres over hele verden med over 40 000 lag fra 92 land.

Elevene forsker på romsøppel og prøver å finne ut hvordan de kan fjerne alt søppelet som svever i verdensrommet. Elevene har mange forskjellige ideer. Forrige uke intervjuet elevene realfagslærer Kjell Arnt Nystøl og forskningsklassen hans ved Nannestad videregående skole, og fikk tilbakemeldinger på ideene sine. –Det var lærerikt og vi fikk bekreftet at vi var på rett spor, sier Ingrid Stefferud Osbak (12).

Framover skal elevene forberede seg til finalen på Gjøvik 10. november. –Vi skal programmere ferdig roboten og ferdigstille presentasjonene, sier Tomine Hagen (11).

Konkurransen innebærer mye research og samarbeid innad i laget er viktig. Fra venstre Aslak Brodshaug (11), Erik Folsom-Holen (10), Gunhild Vrålstad Brodshaug (12), Tina Flesvig (10), Ogne Bockute (12)

 

Feiring legobyggerlaug rekrutt jobber sammen om å programmere en robot slik at den løser ulike oppgaver på en bane. Fra venstre Erik Folsom-Holen (10), Aslak Brodshaug (10), Tomine Hagen (11), Heine Wiik Stigersand (11), Gunhild Vrålstad Brodshaug (12), Tina Flesvig (10), Ingrid Stefferud Osbak (12), Ogne Bockute (12), Nora Ekornholmen (12). Foran Karsten Bunæs de Vibe (12), Håvard Rydland Røise (11).

 

Elevene har intervjuet eksperter innen romteknologi over Skype. Fra venstre Håvard Rydland Røise (11), Ingrid Stefferud Osbak (12) og Heine Wiik Stigersand (11)