Skrevet av Laurits Brodshaug, 10 år

12-Toppern kalles “en vandring på Feirings tak” fordi man går på Feirings høyeste topper.

På vær topp er det en klippe-maskin som du skal klippe på kortene du får.Hvis du blir med på 12-Toppern kommer det ann på om du er barn eller voksen på hvor mange topper du trenger å ta, hvis du er et barn så trenger du bare å gå 6 topper for å få diplom. Men hvis du er voksen må du ta alle 12 toppene får å få diplom. Alle toppene er over 600 m.o.h. Toppene heter Årneskollen, Knarten, Risberget, Spelkampen, Skurven, Nysetra, Mortenskollen, Svartåsen, Skreikampen, Skreikampen Nord, Pålshaugen og Langtjennsåsen.

Etter å ha gått to andre topper på samme dag, er jeg på Skreikampen Nord.

Vi så en elg

Skreikampen er høyest med 698 m.o.h. Fra Skreikampen ser du 3 fylker: Akershus, Oppland og Hedemark. Jeg har gått alle toppene over 600 m.o.h. Det jeg husker best var da vi var på veg til Skurven så vi en elg. Den kom så brått at jeg ble litt redd. Det som er best med 12-Toppern er at du får se Mjøsa på nesten alle toppene. Alle gangene har jeg gått med mamma og på Spelkampen gikk jeg med en venn. På en tur tok vi tre turer på en gang: Pålshaugen (den var litt rar), Skreikampen og Skreikampen nord.

Jeg og en venn på vei til Spelkampen.

 

Mamma og meg på Mortenskollen. Der så vi mot Toten.