Onsdag hadde Sparebankstiftelsen sin årlige gaveutdeling, og der ble det bekjentgjort at Feiring får nærmere 300 000 til lokale tiltak for idrett og folkehelse. FAU fikk 200 000 til utendørs treningspark, mens idrettslaget fikk 90 000 til snøfreser.

F.v Kurt Skage og Lisa Brodshaug  for FAU, og Bjørn Saksberg for idrettslaget.

-Vi fikk 217 000 fra Sparebankstiftelsen i fjor, og har i tillegg fått 25 000 fra Toten Sparebank. Årets tilskudd gjør at treningsparken nå blir en realitet. Apparatene er kjøpt og ligger på lager, nå kan vi gå i gang med grunnarbeidene, sier Lisa Brodshaug i FAU.

Bjørn Saksberg representerte Feiring idrettslag på utdelingsseremonien. – Vi har en ballbinge hvor vi lager skøytebane om vinteren, og det blir mye manuell snømåking i løpet av sesongen, sier Saksberg. Snøfreseren kan også bidra til lengre sesong på kunstgrasbana. I budsjettet ligger også mulighet for innkjøp av ekstrautstyr til idrettslagets løypemaskin, en såkalt snøkompaktor. – Da kan vi tilby enda bedre skiløyper på Feiringåsen, om det kommer nok snø, sier Sakshaug.

Mange dugnadstimer kreves for å holde skøytebana åpen gjennom vinteren. En snøfreser gjør jobben enklere.