Det er vel kjent at mange feiringer utvandret til USA på slutten av 1800-tallet. Litt mindre kjent er det kanskje at mange feiringer forlot hjembygda og slo seg ned på hedmarksbygdene på andre sida av Mjøsa. De aller fleste bosatte seg på Stange, og mange feiringer har derfor slektninger på Stange og bygdene omkring.

Kjell Arne Melby har sett nærmere på denne spesielle utflyttingen fra Feiring, og førstkommende onsdag, 3. april kl. 18.00 på Fløygir, holder han et kåseri med tittelen «Da feiringer invaderte Stange». Kjell Arne har gått tilbake til bygdebøker og andre gamle skrifter for å finne fakta om hvem som flyttet, hvor mange og litt om hvorfor mange forlot bygda omkring forrige århundreskifte. Kjell Arne forteller og Inger Melby viser lysbilder.

Det er Feiring Pensjonistforening som arrangerer møtet. Som vanlig er det åpent for alle, og servering og utlodning hører med. 

Kjell Arne Melby har igjen gravd i bygdebøker og gamle skrifter for å finne ut om fortida. Foto: EUB