Lørdag 6.april blir det filmpubkveld og fullt trøkk på Fløygir, når Feiring filmklubb viser legendariske «The Commitments», med etterfølgende konsert med Feiringbandet 2093.

The Commitments (1991) er en Irsk/engelsk/amerikansk musikk-dramakomedie om noen ungdommer fra Dublin som lager soulband. Filmen ble Oscarnominert, og soundtracket ble en farsott utover på 90-tallet, med låter som «Midnight hour», «Mustang Sally» og «Hard to Handle», for å nevne noen. Les mer om filmen på Filmklubbens Facebooksider!

The Commitments (1991)

Fra Jimi Hendrix til Karpe

Det er ikke rent få band som har hatt sin spede start i garasjer, kjellere, på loft og i stuer. Feiring har hatt sine, og for tida er det bandet 2093 som lager lyd og ulyd – i leiligheten over Disserud Fjøs og Maskin. Søndag tar de altså over showet når Commitments fader ut på lerretet. Bandet spiller musikk fra «fortid, nåtid og framtid», fra Jimi Hendrix til Karpe, i følge bandets egne beskrivelser av seg selv.

Unge, lovende 2093! F.v. Dinah Grimsby, Marius Haarberg Aasen, Njål Kristoffer Brekke, Sigurd Bjørndal, Ole Herman Hegstad og Jonas Langgård.

Filmklubben har skjenkebevilling denne kvelden, og kiosken er selvsagt åpen, med salg av brus, sjokolade, Pez (ta med egen dispenser!) og ferskt popcorn fra egen popcornmaskin.

Barnefilm

Kl. 18 samme kveld vises barnefilmen «En katt i Paris», omtalt som årets mest spennende barnefilm! Filmklubben skriver:

«Katten Dino lever et dobbeltliv. På dagtid er han en søt pus som tilhører Zoe, datteren til politisjefen i Paris. Om natten er Dino sammen med tyven Nico, som slenger seg fra tak til tak, på jakt etter et verdifullt bytte. Oscarnominert, håndtegnet og et nydelig alternativ til masseproduserte dataanimerte tegnefilmer».

Les mer om filmen på Feiring filmklubb sin Facebookside.

«En katt i Paris» er en fransk animasjonsfilm med norske stemmer.
Regi: Alain Gagnol/Jean-Loup Felicioli, (2012), 7 år, 1 t. 4 min.