FAU tok i fjor initiativet til å få et kulturskoletilbud til Feiring. Kulturskolen i Eidsvoll tok utfordringen, og i skoleåret 18/19 har 1.-4.trinn hatt tilbud om «Kulturhjulet» – med blant annet rytmetrening og sang, instrumentlære og visuell kunst. Kulturskolens satsning i Feiring har vært så vellykket at Kulturskolen ønsker å fortsette – og muligens også utvide – det desentraliserte tilbudet ved Feiring skole.

-Vi vil gjerne gi et «viderekommende» tilbud for elevene som har gått på Kulturhjulet dette året, sier Astrid Holum, leder ved Eidsvoll kulturskole. I tillegg vil kulturskolen starte et nytt kulturhjul for elever (1.-4.trinn) som ikke har vært med tidligere. 

Viktig: Alle som vil være med på Kulturhjulet 1 og 2 i kommende skoleår må melde seg på innen 1.juni, også de som har vært med i året som er gått. Send mail til eidsvoll.kulturskole@eidsvoll.kommune.no, eller gå selv inn i kulturskolens påmeldingssystem og registrer ditt ønske. Der kan du se alle tilbudene som finnes i kulturskolen i Eidsvoll.

Fra Kulturhjulets opptreden på Fløygir i november.

Kulturskoletilbudet i Feiring foregår på fredager i SFOs åpningstid.

Kulturhjulet 1

Kulturhjulet er et gruppetilbud med smakebiter fra det varierte tilbudet i kulturskolen. Musikk, instrumentlære, sang, kunst og lek!

Kulturhjulet 2
 
Videreutvikling fra kulturhjulet 1. Litt fordypning i fiolin, cello, ukulele og sang. Mer note-og rytmelære. Alternativt kan eleven velge ett instrument å fordype seg i. Nåværende tilbud ved Feiring skole er: fiolin, cello, ukulele, sang.

Innføring i strenginstrumentenes spennende verden

Gitar og piano

Hvis det er over 6 elever som ønsker å spille gitar eller piano vil kulturskolen vurdere å sende enda flere lærere til Feiring (i tillegg til cello og sangpedagog). Her kan elever i alle aldere melde seg på!
 
Astrid presiserer at alle selvfølgelig står fritt til å ta andre instrumentvalg i kulturskolen, men at man da må påregne at undervisningen foregår i Badet kulturtun i Eidsvoll

Er dere usikre på om dere tar rett valg? Snakk med lærerne i Kulturhjulet, Kaja og Hilde, eller send en e-post til leder for kulturskolen Astrid Holum, astrid.holum@eidsvoll.kommune.no.