Søndag 9. juni braker det løs igjen, når Feiring Idrettslag inviterer til sykkelrittet Mjøsa rundt, i år for 45.gang!


450 fullførte i fjor

Ei uke før startskuddet går, er det 230 påmeldte syklister. Langt over halvparten av dem skal være med for første gang. I fjor fullførte over 450 syklister Mjøsa rundt i strålende sol og nesten litt for varmt vær. -Foreløpig er langtidsvarselet selvfølgelig usikkert, men det ser ut til i alle fall å bli bedre temperaturer enn det har vært den siste tida. Erfaringsmessig avventer mange værmeldinga og melder seg på denne siste uka før rittet, sier Anne Ekornholmen, leder i Feiring idrettslag.

Arrangørgruppa

Arrangørgruppa består i år av rittleder Jostein Tofte, Anders Nordahl, Bjørn Saksberg, Kenneth Flatmo, Vegard Halvorsen og Anne Ekornholmen. Men mange flere er med på laget for å avvikle rittet og dermed skaffe inntekter til idrettslaget.


«Halve bygda» i sving

Ei stor gruppe med frivillige legger ned en helt uunnværlig dugnadsinnsats for å gjennomføre det største årlige idrettsarrangementet i regi av Feiring idrettslag.

-I underkant av 40 kursede trafikkvakter står rundt i den 230 kilometer lange løypa. Det er ikke mange idrettslag som klarer å stille så mange stasjonære vakter fra egne rekker. I tillegg kommer alle de som bemanner de fire matstasjonene, folka på kjøkkenet på skolen, i sekretariat og tidtakerbu, i ledebiler og med andre oppgaver, sier Anne Ekornholmen.

Nylig ble Feiring IL tildelt Eidsvoll idrettsråd sin innsatspokal, for sitt arbeid med sykkelrittet Mjøsa rundt gjennom en mannsalder. Les mer om dette i EUB 14.05.19 (abo.)

Mjøsa rundt har start og målgang ved Feiring skole.


Vi ber alle ta hensyn til sykkelrittet og syklistene når de ferdes langs vegen denne søndagen.

Vis hensyn

Vi ber alle ta hensyn til sykkelrittet og syklistene når de ferdes langs vegen denne søndagen. Det er 1. pinsedag, så det er forhåpentligvis ganske stille og rolig. Men heiagjeng og publikum er veldig velkomment! Starten går fra klokka 08 om morgenen og de raskeste syklistene ventes i mål allerede rundt klokka 13-13.30. Still gjerne opp langs ruta og bidra til litt liv og røre, eller kom bortom skolen og ta imot de som har syklet rundt hele Norges største innsjø!

Også på kjøkkenet er det stor aktivitet før og under rittet. Det skal mange brødskiver til for å mette 500 syklister!

Bli med

Hvis du har lyst til å bidra med noe, ta gjerne kontakt med Anne Ekornholmen på epost leder@feiringil.no

Du kan lese mer om Mjøsa rundt her: mjøsarundt.no