Om forholdene ligger til rette, legger Njål Kristoffer Brekke (22) ut fra Lillehammer med brett og padleåre fredag 14.juni. Ett døgn etter håper han å gå i land på Minnesund.

Kanskje har du sett denne karen med brettet sitt på Mjøsa i løpet av det siste året. Nå skal Njål Kristoffer ut på langtur. Foto: Lisa Brodshaug

Halvt år med forberedelser

Brettet som Njål bruker heter SUP («Stand Up Paddle») og er som navnet tilsier et slags surfebrett som du står oppreist på mens du padler. SUP en av de raskest voksende vannsportene i Norge. Njål Kristoffer fattet interesse for et års tid siden. Nå skal han altså ut på en skikkelig langtur, etter å ha drevet med forberedelser og trening i et halvt år. Med seg på turen har han mannskap i følgebåt og kameramann. – Det kan jo være vi kan lage en film av dette en gang, men akkurat nå er fokus for meg å få en fin tur og å komme helskinnet i mål, smiler Njål Kristoffer.

Snittfart på 4 km/t

Som kjent er Mjøsa over 100 km lang. Det betyr at Njål må ha en snittfart på 4 km i timen om han skal nå målet. Test-turen forrige helg viste at det skal være mulig. Men med mye vind kan det bli hardt, sjøl for en kropp som har trent til turen i lang tid. -Motvind er fælt, med sidevind er egentlig verst, sier Njål Kristoffer.

Klar for en utfordring! Njål Kristoffer med brettet han skal tilbringe et døgn på.

Sponsor

Som andre eventyrere har Njål Kristoffer også en sponsor i ryggen, eller rettere sagt: under beina. Actionsportbutikken SrfSnoSk8 fikk høre om Njåls elleville prosjekt, sponset de likså godt nytt utstyr. -Går det skeis, er det i hvert fall ikke utstyret sin feil, smiler Njål Kristoffer.

Heiagjeng

Det blir ikke rom for mange pauser på land, men Njål satser på å gjøre et strandhogg i Årneslandet, og håper folk vil hilse på der før han tar fatt på aller siste etappe. -Men mest stas er det selvsagt med en velkomstkomité ved endestasjonen Minnesund, sier Njål Kristoffer.

Vi legger ut oppdateringer i løpet av turen på Feiring sin Facebookside
https://www.facebook.com/2093Feiring/