Kokos, banan, Daim, eller kanskje lakris – de fleste har sin favoritt i Twistposen og verner om den. Nå kan du stemme fram din favoritt på valgdagen – såfremt du er under 18 år da!

Valgurne og resultater

Mandag 9.september er det Kommune- og Fylkestingvalg, og som vanlig er det forsamlingshuset Fløygir som er vårt valglokale. Feiringregjeringa håper mange bruker stemmeretten, og oppfordrer også unger og ungdommer til å finne veien til valglokalet. Mellom kl 15.30-19.00 kan nemlig barn i alle aldere komme til Fløygir og stemme på sin favoritt-twist. Det blir eget avlukke hvor barna velger én twist, spiser den og putter papiret i en konvolutt. Konvolutten stemples og puttes i stemmeurnen.

Og så?

På feiring.info vil vi presentere resultatet basert på opptelling av sjokoladepapir. Hvilken twist er barnas favoritt i Feiring? Det blir stolpediagram, prosentvis fordeling og annen informasjon vi kjenner fra politiske valg.

-Vi håper dette gir barna innblikk i hvordan et valg fungerer i praksis. Kanskje kan det også dra de voksne opp fra sofaen og bidra til å øke valgdeltagelsen, sier Feiringminister Torbjørn Ellingsen.

  • Feiringregjeringas barnevalg er godkjent av Valgdirektoratet.
  • Resultatene skal kun brukes på feiring.info
  • Sjokoladen er ikke sponset av Freia