Nå kan du nyte enda finere utsikt fra Lysthuskampen!

Et dugnadslag bestående av Jørn Brodshaug, Alf Skålerud, Kåre Limbodal, Øivind Brodshaug og Arne Limbodal har de siste par ukene drevet hogst ved Lysthuset. Resultatet etter 22 dagsverk med traktor, vinsj, muskelkraft og oppfinnsomhet, er en fantastisk utsikt østover og sørover.

En mengde grantrær er tatt ned for å bedre utsikten. Foto: Eva B Brodshaug
Jørns gamle Iseki-traktor har gjort mange tunge drag og vendinger de siste dagene.

-Lysthuskampen er blitt et veldig populært turmål med sin helt spesielle utsikt over bygda og Mjøsa. Det er ikke rart at Carsten Anker i sin tid valgte å bygge her, sier Rannveig Finsen, leder i Feiring jernverks venner.

Dugnadskarene Jørn, Alf og Kåre har tilbrakt mange timer ved Lysthuset. Eva har sørget for kaffe og totensnipper i pausene.

Lysthuset er en rekonstruksjon av Carsten Ankers representasjonsbolig fra tiden da Feiring jernverk var i drift på begynnelsen av 1800-tallet. Det gjenreiste bygget ble åpnet i juni 2013, på 200-årsdagen for kronprins Christian Fredriks besøk hos Carsten Anker i Feiring.

Feiring Jernverks venner holder huset og området i stand, og søndagsåpent gjennom høstsesongen.

-Utsikten er varemerket til Lysthuset. At den nå er gjenoppretta er veldig gledelig. Tusen takk til dugnadsgjengen, og takk til velvillige grunneiere, Eidsvoll kommune og Kjell-Ola Dahl, sier Rannveig Finsen i Venneforeningen.

Nå må kvisten fjernes, og venneforeningen inviterer derfor til dugnad førstkommende lørdag kl. 11-14.

Solnedgang sett fra Lysthuskampen etter hogst.
Foto: Eva Bjerke Brodshaug