Søndag 10.november kl 18.15 viser Feiring filmklubb det prisvinnende dramaet «Før snøen faller» av Hisham Zaman. Manus er skrevet av Kjell-Ola Dahl fra Feiring.

«Før snøen faller» vant prisen for Beste nordiske film under Gøteborg Internasjonale filmfestival i 2013 og Beste foto under Tribeca Film Festival New York. Den fikk terningkast fem i Aftenposten, fire i Dagbladet og tre i VG. Kjell Ola Dahl var nominert til Amanda-pris for manuset til «Før snøen faller».

Zaman er også prisbelønt for kortfilmen «Bawke» (2005) og har samarbeidet mye med forfatter Kjell Ola Dahl.

Rett etter visningen av filmen, får vi møte Hisham Zaman og Kjell Ola Dahl i samtale med Anne Ekornholmen.

Hisham Zaman og Kjell Ola Dahl på innspilling. Foto: Vebjørn Storevik 

Før snøen faller

I den norsk-tysk-irakiske, kurdiskspråklige filmen fra 2013 møter vi 16 år gamle Sivar i en utradisjonell roadmovie om familie, kjærlighet, verdighet og ære. Sivar får ansvaret for å finne sin søster, Nermin, som rømte fra sitt eget bryllup. Jakten blir en farlig reise fra øst til vest, et møte mellom tradisjonsbundne kulturer og det moderne Vesten. I Istanbul møter Sivar Evin, som han forelsker seg i og som blir med på reisen til Norge, uten at hun kjenner Sivars plan.

Fra filmen «Før snøen faller» (2013)

Kortfilmer for unga

Det er også film for de minste denne dagen! Filmklubben viser sju gode kortfilmer for barn i alderen fra fem til ni år. Her er det små slitne vampyrer, rampete gutter i tannfellingen, en strikkegal jente, en gutt som blir sint på bestemor og den ganske dumme Mr. Jones som aldri skjønner hvor han er. En god blanding av humor og alvor. Filmene har samlet spilletid på 1 time:

Gratis inngang for medlemmer, både barn og voksne!

Gratis inngang på alle visninger mot kjøp av medlemskap (ett kalenderår): Kr 200 per person. Les mer på Feiring filmklubbs facebook-side og kjøp medlemskort i døra på filmkveldene.
Kiosk og billettsalg åpner en halv time før filmvisning – ta gjerne med egen Pez-dispenser. Vi har Vipps – og ferskt popkorn fra egen maskin!

Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn inntil tre år yngre. 18-årsgrensen er absolutt.