[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text]

Det var utilsiktet symbolikk i låta «Uprising», som dansere fra fritidsklubben framførte da det 15. Feiringtinget ble åpnet. Med en ny, stor arbeidsplass i emning, kan 2020 bli starten på en ny epoke i bygdaog for ungdom som trenger en ny sjanse i livet.

Referat fra Feiringtinget 2020 ligger nederst i denne artikkelen.

Styreleder for Krokeidestiftelsen, Trond Solvang, talte for en lydhør forsamling om planene for Feiring videregående skole. 40 elever og 30 ansatte allerede fra høsten, full drift med 190 elever om to år. Det er gode nyheter for alle som har savna ‘lys i glasa’ ved den nedlagte Feiringklinikken. Solvang roste Feiringregjeringa, og spesielt Torbjørn Ellingsen, for arbeidet med å få skolen til Feiring. Så fikk da også sistnevnte velfortjent stående applaus fra de frammøtte.

Skal bidra i etableringen

Feiringregjeringa tar fatt på sitt 15. arbeidsår, og kan bli viktigere en noen gang. Regjeringa skal nå bidra i etableringen, ikke minst at Feiring videregående blir kjent for målgruppa. -Håpet er at skolen og elevene blir en del av det aktive bygdemiljøet her, og kan bli en ressurs for bygda både mens de er elever og kanskje også i framtida, sa Solvang. Han la til at Krokeide kan vise til gode resultater. 79,5 % av elevene består, det er godt over landsgjennomsnittet. -Tallene og erfaringen fra skolen i Bergen viser at dette egentlig er ressurssterke elever, som med et tilpasset opplegg kan oppleve mestring og gode resultater.

Da nyheten om skoleetableringen ble kjent i høst, tok det ikke lang tid før Feiringregjeringa ble kontaktet av næringsliv og utbyggere. Etableringen kan få store ringvirkninger, med økte tomte- og boligpriser, satsning på vei og trygghet for 1.-10.-skolen.

Aktivt år

Feiringregjeringa kan se tilbake på et aktivt år også utenom arbeidet med den videregående skolen. Det har vært flere møtepunkter med kommunen, blant annet et møte med ordfører, rådmann og kultursjef om driften av Fløygir. Regjeringa har også stått som arrangør av Midtsommer-Feiring i Årneslandet, møte om rus og førjulskonsert med Fredholms trio.

Midtsommer-Feiring i Årneslandet.

Kulturdepartementet har arrangert 7 quizkvelder, 2 dagers julemarked og 4.dagsfest, alle arrangementene har vært godt besøkt og har gått i overskudd.

Quiz
Fløygir-Quiz er et populært tiltak.

PR-departementet har jobbet med omlegging av nettsidene, inkludert en ny funksjon – «Lokale tjenester». Det er publisert 170 saker på nettsida, med daglig oppdatering av aktivitetskalender og sosiale medier. Oversikt over aktiviteter på Fløygir er fulldistribuert i postkasser, og Feiringkalenderen 2020 er produsert og solgt. PR-dep har også pyntet bruer og langs gangstien ved Coop gjennom sommerhalvåret, og hengt opp kreativt Feiring-skilt i ulike anledninger.

Ellingsen gjenvalgt

Feiringtinget ble avsluttet med valg, hvor Torbjørn Ellingsen tok gjenvalg som Feiringminister, og får med seg Hanne Jevnaker videre som sekretær og Sverre Limbodal som finansminister i sin stab. Lisa Brodshaug ble valgt til å lede PR-departementet, mens Nina Stefferud skal lede Kulturdepartementet. Tore Bjørnstad fortsetter som leder av Feiring ungdomslag.

F.v. Tore Bjørnstad (Ungdomslaget), Liv Sigrid Solberg (kulturdepartementet), Torbjørn Ellingsen (Feiringminister), Lisa Brodshaug (PR-departementet), Sverre Limbodal (Finansdepartementet) og Hanne Jevnaker (sekretær).

Kan du bidra?

Kulturdepartementet trenger flere medlemmer, og det trengs også en eller to personer til valgkomité. Meld fra til info@feiring.info om du kan bidra.

Referat fra Feiringtinget 2020 finner du her

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]