Ingunn Holmstad Haukeland er nyansatt rektor ved Feiring skole. Sa vi ny? Ingunn har jobbet på Feiring skole i tre år allerede, først som avdelingsleder, så som konstituert rektor og nå altså som ordentlig rektor fra 1. april 2020.

Vi ønsket å bli bedre kjent med Ingunn og lot like godt elever ved skolen stille de spørsmålene de ville ha svar på!

Ingunn Holmstad Haukeland


Hei Ingunn, hvor bor du? Hei! Jeg bor på Ekornrud på Jessheim. 
Hvor gikk du på skole da du var liten? Stange skole på Østre Toten. 
Hva var favorittfaget ditt da du var elev? Jeg likte godt norsk og o-fag på barneskolen. På ungdomsskolen var det gøy å ha mat og helse. På videregående fikk jeg øynene opp for matematikk. Jeg fant ut at jo mer jeg jobbet med faget, jo mer fikk jeg til og morsommere ble det.  
Har du vært rektor eller lærer før? Det å være rektor er nytt og spennende. Lærer har jeg vært før. Jeg begynte som lærer på Lena ungdomsskole. Videre var jeg pianolærer og allkulturlærer på Vestre Toten Kulturskole. Før jeg begynte på Feiring var jeg lærer på Gystadmarka barneskole i Ullensaker kommune. 
Hva tror du blir forskjellen på den jobben du hadde før og å være ordentlig rektor?  Ettersom jeg har vært konstituert siden i høst, har jeg gradvis blitt litt og litt mer ordentlig rektor, så overgangen er ikke veldig stor. Det var en elev som forrige uke sa til meg at det var bra jeg var blitt ordentlig rektor. Jeg spurte om hun så noen forskjell på meg, og hun sa ja. Lurer fortsatt på hva forskjellen kan være. Kanskje flere grå hår? 
Hvordan har det vært å være rektor under korona-perioden? Det har vært mange avgjørelser å ta under omstendigheter vi aldri har vært i før. Også har det vært rart å være rektor når ingen ansatte eller elever er på samme sted. Det fine har vært å se hvor fleksible vi kan være når vi må. Lærerne har klart å skape en klassefølelse på nett ved for eksempel å ha klassemøter og fellesundervisning i Teams, digitale friminutt, felles kanaler alle kan skrive i, quiz mm.  Jeg ser at det har skjedd et digitalt løft både hos elever og ansatte og kanskje også hos foresatte? Det er også fint å se delingskulturen innad på skolen mellom elever og lærere og mellom skolene i Eidsvoll kommune. Når noen lærer noe nytt eller løser et problem, for eksempel i Teams, blir det delt med andre. 
Hva slags regler er det på skolen nå når elevene i 1.-4. trinn har begynt igjen etter at skolen har vært korona-stengt? Elevene opplever endrede rutiner. For å begrense nærkontakt stiller elevene opp utenfor skolen om morgenen. De beveger seg i rekke og de har faste områder å være på ute i friminutt. For å forebygge smitte blir det mye håndvask og elevene vasker pulten sin hver dag før de spiser. 
Hva er fint med Feiring skole og hvorfor vil du jobbe her? Feiring skole ligger vakkert til ved Mjøsa og har et flott uteområde, gode kollegaer og supre elever. Elevene er trygge og føler tilhørighet. De er sammen med hverandre på tvers av alder både på skolen og fritiden. De små forholdene gjør at vi ser hverandre og bryr oss om hverandre. Det gjelder både elever og ansatte. Jeg er også imponert over hvordan nærmiljøet stiller opp for skolen. Dere stiller opp på dugnad, med en hjelpende hånd i klasserommet eller som ressurs i undervisningen på tur i nærmiljøet eller i klassen. Tusen takk!
Er garderobene på skolen ferdig oppusset nå? Ja, de er blitt så fine! 
Hva slags visjon har du for Feiring skole? Feiring skole har utarbeidet en visjon: trygge, lærende og undrende – med hjertet på rett sted. Den inspirerer meg. Hovedoppgaven vår er undervisning, og hovedmålet er læring. Den tryggheten vi har på skolen, er et veldig godt grunnlag i arbeidet med motivasjon, undring og læring. 
Hva liker du å spise og drikke? Jeg liker nesten alt av mat og drikke. En hjemmelaget pizza med en kald cola til er veldig godt. Synes også det er nydelig med ferskt landbrød og tapas. Og en deilig ostekake eller sjokoladefondant med is, bær og kaffe til sier jeg heller ikke nei til. 
Har du noen gang svømt ved siden av en hai? Nei, det håper jeg da virkelig ikke. 
Har du vært i fengsel noen gang? Nei, men jeg gjorde mye rart da jeg vokste opp på Toten som å kjøre bil på gårdsplassen og kræsje i garasjen som 12-åring. 
Er du redd for svartedauden? Nei. 
Liker du best katter eller bikkjer? Bikkjer. Hadde dalmatiner som liten.
Er det noe i Feiring du har lyst til å se eller et sted i Feiring du vil reise til? Jeg har fått sett mange flotte steder mens jeg har jobbet i Feiring. Nå drømmer jeg om at alle elevene og ansatte er tilbake på skolen, at jeg har fått på plass alt som skal være på plass til neste skoleår og at jeg kan feire med en is på en benk i sola på Årneslandet. Der er det fint!
Hva har du mest lyst til å bli spurt om og hva svarer du? Er du glad i friluftsliv? Ja, det å være ute er viktig for meg. Ute i skogen, ute på terrassen, ute på fjellet, ute ved vannet – alt er topp! 

Ingunn trives ute i naturen.

Takk for praten, Ingunn, og lykke til i jobben som rektor på skolen vår!